Jandarma, 59 kayıp koyunu drone ile buldu

Jandarma, 59 kayıp koyunu drone ile buldu
Yahşihan ilçesine bağlı Mahmutlar köyünde bir besicinin kaybettiği 59 koyunu jandarma ekipleri buldu. Arama işlemlerini drone ile gerçekleştiren ekipler, kayıp hayvanları kaybolduğu yerden 12 kilometre uzakta buldu. 

59 KOYUN KAYBOLDU
Yahşihan ilçesi Mahmutlar köyünde küçükbaş hayvancılık yapan U.D. isimli bir vatandaş, 22 Kasım Pazar günü, 250 adet küçük baş hayvanını otlatmak için meradan dışarı çıkardı. Saat 16.00’ya kadar hayvanlarını otlatan U.D. geri dönmek için hazırlanırken 59 koyunun eksik olduğunu fark ettiği. Durum üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan U.D. jandarma ekiplerinden hayvanlarının bulunması için yardım istedi. 

12 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU
İhbar üzerine harekete geçen Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ertesi gün havanın aydınlanması ile birlikte arama çalışmalarını başlattı. 3 farkı ekibin drone ile başlattığı kapsamlı arazi arama ve taraması, 6 saatin sonunda sonuç verdi. Jandarma ve KOM ekipleri, çalışmaların başlatıldığı gün saat 14.00 sıralarında, Kırıkkale Merkez’e bağlı Karacaali Köyü Erikli mevkiinde, hayvanların kaybolduğu yerden yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta 59 koyunu buldu. Koyunlar, jandarma ekipleri tarafından sahibine teslim edildi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.