İzmir’de 4 gün nasıl geçti

İzmir’de 4 gün nasıl geçti
İzmir’de Seferihisar merkezli 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 4 gün geçti. 20’ye yakın binanın yıkıldığı depremde şuana kadar 83 kişi hayatını kaybetti, 962 kişi de yaralandı. Halen enkaz altında olan vatandaşlar için ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

15 SANİYE SÜRDÜ
Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de Seferihisar merkezli 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık olarak 15 saniye süren depremde 20’ye yakın bina yıkılırken, onlarca bina ve işyeri de kullanılmaz hale geldi. Depremin hemen ardından denizin çekilmesi ve geri yükselmesi nedeniyle de küçük çaplı bir su taşkını yaşandı. Birçok ilden hatta komşu ülkelerden hissedilen deprem nedeniyle şuana kadar 83 kişi hayatını kaybederken 962 kişi de yaralandı. Öte yandan, halen enkaz altında olan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

İZMİR’DE MUCİZE KURTULUŞLAR YAŞANDI
Yaşanan depremde ölü ve yaralı sayısının fazla olması ve halen enkaz altında insanların bulunması Türkiye’yi derinden sarstı. Ancak saatler sonra bile enkaz altından sağ olarak çıkarılan depremzedeler, tüm Türkiye’yi sevince boğdu. Peş peşe gelen mucize kurtuluş haberleri bir anda tüm sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde en üst sıralarda yer aldı.

ELİF BEBEK HERKESİ DUYGULANDIRDI
Doğanlar Apartmanı’nda enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif bebek, 65 saatin sonunda arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olan Elif bebeğin kurtarılma haberi yakınlarını, kurtarma ekiplerini ve o sırada canlı yayında haberi duyuran spikeri ağlattı. Elif’in anneannesi gözyaşları içinde torununa kavuşmanın sevincini yaşarken, “Hamdolsun sana yarabbim. Ağladım, fotoğraflarını öptüm.” ifadelerini kullandı.

İDİL ŞİRİN, 58 SAAT SONRA KURTARILDI
Depremden 58 saat sonra sağ olarak çıkarılan İdil Şirin, tüm Türkiye’ye buruk bir sevinç yaşattı. 14 yaşındaki İdil, 58 saat sonra enkazdan sağ salim çıkartıldı. Ancak İdil’in enkaz altında yaşadıkları yürek sızlattı. Küçük kardeşi İpek ile birlikte enkaz altında kalan İdil, kardeşi ipekten uzun süre ses aldığını ama sonradan bir daha ses alamadığını, kardeşine dokunduğunda yüzün buz gibi olduğunu söyledi. Kardeşinin yanı başında ölümüne şahit olan İdil’in hikayesi dinleyenlerin yüreklerini sızlattı. Ekiplerden yapılan açıklamada ise, İdil’in sırt üstü durduğu, ayağının çekyata sıkıştığı, hayatını kaybeden İpek’in ise ablasının yanında oturur vaziyette bulunduğu belirtildi. 

3 SAAT BAŞ AŞAĞI BEKLEDİ
İdil’i enkaz altında tespit eden arama kurtarma görevlisi Bahadır Kuş, İdil’in enkaz altında uyumaması ve hayata tutunması adına, açılan tünelin içine girerek 3 saat baş aşağı durdu. Çalışmaların sonun İdil’i enkaz altından çıkaran Kuş, daha sonra baygınlık geçirdi. 

TÜM TÜRKİYE SEFERBER OLDU
İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye, İzmir için seferber oldu. Ülkenin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalan depremzedeleri kurtarmak için dişini tırnağına taktı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, 835 UMKE ve 112 Acil Yardım ekibi, 6 bin 310 personel, 1111 araç ve 21 arama köpeği bölgede görev yaptı. 

1120 ARTÇI DEPREM YAŞANDI
6.6 büyüklüğünde meydana gelene depremin ardından 43’ü 4’ün üzerinde olmak üzere 1120 artçı deprem yaşandı. Olası bir felaketin önüne geçebilmek adına tehlikeli bölgelerde bulunan vatandaşlar ise çadırlara yerleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; 1712 çadırın kurulduğu, Deprem bölgesine 3 bin 545 çadır, 24 bin 382 battaniye, 13 bin 280 yatak, 5 bin 500 uyku seti, 2 bin 657 mutfak seti, 153 bin 376 mobil beslenme ünitesi, 113 bin 83 ikram malzemesi, 57 genel maksat çadırı, 4 duş-tuvalet konteynerinin ve 24 milyon liralık kaynak gönderildiğini belirtti. 

Ayrıca bölgeye 3 mobil koordinasyon tırı, 9 uçak, 1 insansız hava aracı, 15 sahil güvenlik botu, 6 helikopter, 1 dalış timi ile 292 emniyet personeli sevk edildi.
 


5fa004052bff6-enkaz (4).jpg

5fa00406304b1-izmir (16).jpg

5fa00406475a0-izmir (17).jpg

5fa0040708caa-izmir (25).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.