İzleyenleri etkisi altına alan korku filmleri

İzleyenleri etkisi altına alan korku filmleri
Tüm dünyayı kasıp kavuran, birbirinden sıra dışı olaylarla izleme zevkinizi kat kat artıracak korku filmleri ile geldik. İşte izleyeni tir tir titretecek en iyi korku filmleri sıralı listesi.

Etkisinden kolay kolay çıkamayacaksınız! Kalp atışlarınızı hızlandıracak 10 nefis korku filmi. Keyifli seyirler...

Filmler IMDb puanına göre sıralanmıştır.
 

10- 13. CUMA (1980) – IMDB:5,5
Listemizin 10. sırasında yer alan 13. Cuma, yönetmen koltuğunda Sean S. Cunningham’ ın oturduğu bağımsız Amerikan filmidir. 13. Cuma serisinin başlangıç filmidir ve filmin ardından 2001 yılına kadar 9 devam filmi çekilmiştir. Film, genç bir kadının karanlık bir varlığın ortaya çıkışına sebep olmasıyla beraber yaşadıklarını anlatıyor. Olaylar, genç kadının bir gün evinde başka bir dünyaya açılan şeytani bir cihaz bulmasıyla başlar. Cihazın ne olduğunu anlayabilmek için cihazı kullanan kadın, karanlık bir gücün yeniden doğmasına neden olur. Yıllar önce 13. Cuma günü ölen öfkeli ruh, artık genç kadına musallat olur. Genç kadın, kendisine musallat olan karanlık güçten kurutulmak için en büyük korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır.

9- ÇOCUK OYUNU (1988) – IMDB 6,6
Listemizin 9. sırasında yer alan Çocuk Oyunu, izleyen izlemeyen herkes tarafından bilinen “Katil Bebek Chucky” nin doğuşu olan, Chucky serisinin başlangıç filmidir. Film, Tom Holland’ın yönettiği korku filmlerinin önemli örneklerinden biridir. Filmde, seri katil olan Charles Lee Ray, peşindeki polisleri atlatmak için bir oyuncak bebek fabrikasına sığınır ama yakalanıp öldürülür. Brad, ölmeden önce ‘vodoo büyüsü’ ile ruhunu oyuncak bir bebeğe içine hapseder. Karen, oğlu Andy’e doğum günü hediyesi olarak Chucky lakaplı oyuncak bebeği satın alır. Karen, bir gün akşam mesaisine kalır. Andy'e o akşam Karen'in yakın arkadaşı Maggie bakmak zorunda kalır. Andy'nin uyuduğu sırada Chucky, Maggie'yi öldürür. Chucky bir oyuncak olduğu için tüm deliller Andy’i gösterir ancak yaşananların ardında bambaşka bir gerçek vardır. Cinayetlerden sorumlu tutulan Andy bir kliniğe yatırılır. Aynı zamanda tekrardan insan kılığına bürünebileceğini öğrenen Chucky, Andy’nin peşine düşer. Chucky, 90ların fenomenlerinden olmuş, özellikle fantastik cinayet sahneleriyle akıllarda ve kabuslarda yer etmiştir.

8- JU-ON (GAREZ) (2002) – IMDB:6,7
Listemizin 8. sırasında ünlü korku filmi yönetmeni Takashi Shimizu’dan Ju-On (Garez) var. Film, intikam peşinde olan ruhun yaşadığı evi ziyaret eden bir kadının yaşadıklarını konu alıyor. Sosyal hizmetlerde gönüllü olarak çalışan Rika, Japonya’da bir aileyi ziyaret etmeye gider. Fakat Rika’nın gittiği ev lanetlidir. Kocası ve oğlu tarafından acımasızca öldürülen yaşlı kadının ruhu intikam peşindedir. Bu evde yaşayan ya da ziyarete gelen herkes lanetlenir. Ev ile ilgili gerçekleri öğrenen Rika’nın hayatta kalmayı başarmak için laneti ortadan kaldırması gerekmektedir.


 
7- HALKA (2002) – IMDB:7,1
Listemizin 7. sırasında hemen hemen herkesin bildiği Samara karakteriyle akıllara kazınmış olan Halka yer alıyor. Filmde, karanlık imajlarla dolu bir video kaset var. Bu kaseti izleyenler 7 gün içerisinde nedeni bilinmeyen korkunç bir şekilde birer birer ölüyorlar. Gazeteci olan Rachel, 4 gencin ölmesi ve son olarak yeğeninin ölümü üzerine olayı araştırmaya karar verir ve kaseti izler. Kasetin içinde gizemli ve ürkütücü görüntüler vardır. Kaseti izledikten sonra kendisiyle birlikte eski eşi ve oğlunun da hayatı tehlikeye girer. Rachel gizemi çözmek için arkadaşı Noah’tan yardım ister. Rachel'ın yalnızca 7 günü kalmıştır. Rachel, ölüme her gün daha çok yaklaşırken, sorumlu olduğu iki kişinin yaşamlarını da kurtarmaya çalışırken bir yandan da kasetin gizemini çözmeye çalışır.

6- AYİN (2018) – IMDB:7,3
Listemizin 6. sırasında yönetmen koltuğunda Ari Aster’ın oturduğu Ayin filmi var. Filmde, Graham ailesinin en büyüğü Ellen öldüğünde, aile üyeleri atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarından haberdar olmaya başlarlar. Sırlar karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalan bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalırlar. Daha fazlasını öğrendikçe, kendilerine miras kalan bu kaderden kurtulabilmek için daha çok çabalarlar. Kendilerini dış dünyaya açmamış atalarının sakladıkları sırlar, ölümcül sonuçlara gebe olacaktır.

 

5- O (2017) – IMDB:7,3
Listemizin 5. sırasında yer alan film ünlü korku yazarı Stephan King’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, küçük bir kasabada yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu 7 çocuk okulda başka çocuklar tarafından dışlanan bir arkadaş grubudur. Fakat asıl sorun bu değildir. Çocuklar bir yandan ergenlik bir yandan da hayatın getirdiği sorunlarla başa çıkmaya çalışırken başlarına beklemedikleri bir bela açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, korkunç bir palyaço kılığına bürünerek bu 7 çocuğun hayatını zindan etmeye başlar.

 

 

 

4- REC: ÖLÜM ÇIĞLIĞI (2007) – IMDB:7,4
Listemizin 4. sırasında izleyeni içine çekecek, gerçekçilik duygusunu sonuna kadar yaşatan Rec: Ölüm Çığlığı filmi var. Filmde, Barselona’da yerel bir televizyon kanalında “Siz Uyurken” adındaki reality show programının bir bölümü için spiker Angela ile kameraman Pablo itfaiye ekiplerinin bir günlük işlerini filme almak isterler. Angela ve Pablo, itfaiye merkezine gelen ihbar ile beraber bir apartmana doğru yol alırlar. Olay yerine ulaştıklarında yaşlı bir kadının dairesinde düştüğü ve zor durumda olduğunu düşünürler. Fakat yaşlı kadının evine girdiklerinde olaylar çığırından çıkar. Yaşlı kadın, polis memuruna saldırır ve onu ısırır. Apartman sakinlerine bir virüs bulaşmıştır ve virüsü kapan kişi kuduz gibi karşısındakine saldırmaktadır. Olaylar, Pablo’nun kamerasında anbean kayıttadır ve her şey canlı canlı yaşanmaktadır. Filmdeki olayların Pablo’nun kamerasından anlatılması seyirci ile bütünlük yakalamak ve gerçekçiliği yaşatmak açısından oldukça önemlidir.

3- ELM SOKAĞI KABUSU (1984) – IMDB:7,5
Listemizin 3. sırasında korku sinemasının en çok tutulan karakteri Freddy’nin doğuşu olan Elm Sokağı Kabusu filmi var. “Bir-iki, Freddy senin için geldi, üç-dört, kapını hemen ört, beş-altı, al eline hacı, yedi-sekiz, yatağa erken gitmeyiz, dokuz-on, bu uyuduğun uyku son” şeklindeki rahatsız edici tekerlemesiyle akıllardan çıkmayan filmde, doğumundan beri tuhaf bir geçmişe sahip seri bir çocuk katili olan fakat delil yetersizliği sebebiyle mahkemece serbest bırakılan Freddy Krueger, öfkeli ailelerin kendisi için hazırladıkları cezadan kaçamayarak bir kazan dairesinde diri diri can verir. Ancak Freddy ölmeden hemen önce rüya şeytanları ile anlaşır ve başka bir boyutta yasamaya devam eder. Elm Sokağında yaşayan tüm ailelerin çocuklarını öldürmek üzere yemin eder. Ebeveynlerin uzun zaman karanlık bir sır gibi sakladıkları bu olay yıllar sonra çocuklarının rüyalarında gördükleri fakat anlamlandıramadıkları korkunç kâbuslar ile farklı bir gerçeklik kazanır.

2- VERTİGO (1958) – IMDB:8,3
Listemizin 2. sırasında sinema tarihinde gerilimin ustası olarak anılan Alfred Hitchcock’un Vertigo’su yer alıyor. Film gerek çekimlerinde kullanılan kamera teknikleriyle gerekse olayı ele alış şekliyle yönetmenin başyapıtlarından biri olarak kabul edilir. Film, zengin bir iş adamı olan Scottie’nin psikolojik sorunlar yaşayan eşini, bir suçluyu yakalamaya çalıştığı sırada çatıda asılı kalan ve sonrasında yükseklik korkusu oluştuğu için mesleğini bırakan bir dedektife takip ettirmesiyle yaşanan olayları anlatır. Yoğun ve karmaşık bir aşkı anlatan film, iki tarafın birbirine kavuşamadıkları, mutlu olamadıkları yitik aşklar öyküsüdür. Filmin ikinci yarısı ölü bir kadına aşık olma psikolojisini işler. Film izleyiciyi şaşırtan bir sonla biter. Filmde ikinci kameraman Irmin Roberts’ın keşfettiği vertigo efekti sinema tarihine ismi vertigo film ve Hitchcock ile anılacak şekilde geçer.  Vertigo efektini kısaca açıklamak gerekirse kamera geriye doğru giderken zoom in yapılması durumudur.

1- KUZULARIN SESSİZLİĞİ (1991) – IMDB:8,6 
Listemizin 1 numarası olan film izleyenleri tir tir titreten, adı duyulduğu an dahi gerginlik yaratan Kuzuların Sessizliği. Filmde, genç bir FBI ajanı Clarice Starling, öldürdüğü kadınların derilerinden kendisine elbise yapmaya çalışan bir seri katilin peşindedir. Katilin elindeki kadını kurtarmak için planlar yapan ajan Starling, cinayetleri çözebilmek için bir akıl hastanesinde gözlem altında tutulan seri katil Doktor Hannibal Lecter ile yakınlık kurmaya çabalar. Psikiyatristken seri katile dönüşen Lecter’ı gözlemleyerek cinayetleri çözebileceğine inananStarling, Lecter’a yakınlaşmak için önce onun güvenini kazamaya çalışır. Kuzuların Sessizliği, Amerika’da bir dönem başlayan seri katil vakaları üzerine yoğunlaşan yazar Thomas Harris’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Hannibal Lecter karakteri Amerikan Film Enstitüsü tarafından hazırlanan En İyi Film Kötü Karakterleri listesinde birinci sırayı almıştır. 
 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.