İYİ Parti, Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Andımız’ı okudu

İYİ Parti Kırıkkale İl Teşkilatı, Andımız’ın kaldırılmasına ilişkin tepki gösterdi. Parti Teşkilatı, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında Andımız’ı okudu.

ANDIMIZ HEP BİR AĞIZDAN OKUNDU
İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık ve beraberindeki il teşkilatı üyeleri, Öğrenci Andı olarak da bilinen Andımız’ın kaldırılmasını protesto etmek amacıyla Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında toplandı. Burada Andımız’ın kaldırılmasını eleştiren Başkan Altınışık, meydanda toplanan vatandaşları Andımız’ı okumaya davet etti. Davete karşılıksız kalmayan vatandaşlar hep bir ağızdan Andımız’ı okudu.  

“ANDIMIZI BU MİLLETİN RUHUNDAN SİLEMEYECEKSİNİZ”
Burada Andımız’ın kaldırılmasına ve iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Altınışık konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bir ülke düşünün ki; yönetenleri öğrencilerin, ‘Türküm, Doğruyum’ diye başlayan andımızı söylemelerinden korksunlar. Bir ülke düşün ki; iktidar sahipleri gençlerin ‘Ne Mutlu Türküm’ diye haykırmasından rahatsız olsunlar. Bir ülke düşünün ki; öz benlikleri erozyona uğramış, yetkilileri, vatandaşın ‘Varlığım, Türk Varlığına Armağan Olsun’ demesinden adeta ödleri kopuyor. Bir ülke düşünün ki; milletin birliğini, bütünlüğünü temsil etmesi gereken en yetkili ağız çıksın, milli değerlerimizin örselenmesine bizzat çanak tutup ön ayak olsun. Hatta açık açık ayaklarının altına alıp çiğnediğini söylesin. Değerli Kırıkkaleli hemşerilerimiz, ant anayasal bir haktır. Bu iktidar ülkeyi sosyal ve ekonomik olarak iflas ettirdiği gibi, iflas ettirdiği yetmezmiş gibi sözünün ettiğimiz o yanlışlıklara adeta tüy diken bir aymazlığa ne yazık ki Andımız’ı yasaklayarak imza atmıştır. 80 yıldır okunan Andımız’ı, 8 Ekim 2013 tarihinde, güya yerli ve milli iktidar yasakladı. Şimdi biz soruyoruz; “Türküm, doğruyum” demenin neresi rahatsız ediyor. Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak gibi bu halkı millet yapan hasletlerin neresine itirazınız var? Yurdumu, milletimi özümden çok sevmek suç mu? Varlığım Türk varlığına armağan olsun denilmesinin ne gibi bir mahsuru var? Bizler ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diye haykıran yüreklere duyduğunuz kinin ve nefretin farkındayız.  Evet, Andımız’ı bu milletin ruhundan silemeyeceksiniz. Biz ‘Ey Büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize ant içerim’ denilmesinden rahatsız olduğunuzu hatta buna tahammül edemediğinizi de çok iyi biliyoruz.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.