İşte Kırıkkale'de kalkan yasaklar!

İşte Kırıkkale'de kalkan yasaklar!
Bugün düzenlenen kabine toplantısının ardından Kırıkkale'de de normalleşme süreci başladı. Yapılan açıkalamda, kafe ve restoranların belilenen saatlerde müşteri kabul edebileceği belirtildi.

KIRIKKALE TURUNCU GRUPTA
Bugün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, koronavirüs ile mücadelede normalleşme sürecine girildi. İller vaka sayılarına göre düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak 4 ayrı gruba ayrıldı. Kırıkkale ise yüksek riskli olan turuncu grupta yer aldı. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI VATANDAŞLARA GEVŞEME
Bugün yapılan ve geçtiğimiz dakikalarda açıklanan kabi toplantısında alınan kararlara göre; Kırıkkale'de 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma saatleri gevşetilecek. Okul öncesi, ilkokul, 8. sınıf ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Liselerde ise sınavlar yüz yüze yapılacak. Kent genelinde bulunan restoran, kade, tatlıcı, çay bahçesi gibi ortak kullanım alanları, sabah saat 07.00 ile akşam saat 19.00 arasında hizmet verecek. Kamu kuruluşları normalleşme süreci ile 'normal' olarak mesai saatlerine devam edecek. Nikah salonlarında 1 saat boyunca 50 kişiye kadar izin verilecek. Genel Kurullar ise 300 kişi ile sınırlı olacak. 

HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARI KAPALI
Öte yandan akşam sokağa çıkma yasağının devam ettiği Kırıkkale'de, halı sahalar ve yüzme havuzları kapalı kalacak. Ayrıca, ortaokullar da uzaktan eğitime devam edecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.