İşsizliğin çözümü mesleki eğitimde

İşsizliğin çözümü mesleki eğitimde
İstihdam teşviklerinin de etkisiyle Mart ayından itibaren işsizlik oranının düşmeye başladığını belirten Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli,

KÖSTEKLİ, NİTELİKLİ ELEMAN EKSİĞİNİN ANCAK MESLEKİ EĞİTİM İLE KAPANACAĞINI İFADE ETTİ

 

 

İstihdam teşviklerinin de etkisiyle Mart ayından itibaren işsizlik oranının düşmeye başladığını belirten Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Nisan ayında daha da düşmesini bekliyoruz. Yaz ayları mevsimsel etkilerle işsizlikteki düşüşün sürebileceği aylar. Ancak, kışa girerek işsizliğin artmaması ve düşüşün kalıcı olabilmesi için mesleki eğitimdeki önyargıların kırılarak, gençleri mesleki eğitime yönlendirmemiz gerek. Aksine ekonomimizi şahlandıracak, temelini sağlamlaştıracak en önemli adım mesleki eğitimdir' dedi.

MESLEKİ EĞİTİM EKONOMİ İLE KALKINMANIN TEMEL ŞARTIDIR

Ekonominin ve kalkınmanın temelinin mesleki eğitimden geçtiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Mesleki eğitimin öneminin her zaman altını çiziyor ve bu konuda oda olarak desteğimizi sağlıyor, çalışmalarımızı yapıyoruz. Fakat bu çalışmalardan daha öncelikli olarak önyargıları kırmak gerekiyor. Mesleki eğitim alan, meslek liselerine giden, esnafın yanında çırak olarak çalışan öğrenciler ya da gençler hep başarısız olanlarmış gibi bir yanlış algı var. Bu algıyı kırmalıyız. Çünkü mesleki eğitim bu önyargının aksine ekonomimiz için en önemli çıkış yolu” diye konuştu.

NİTELİKLİ ELEMAN EKSİĞİ ANCAK MESLEKİ EĞİTİM İLE KAPANIR

Mesleki eğitimin ara eleman eksiğini kapattığını belirten Köstekli, “Birçok sektörün, esnafımızın, sanayimizin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacı da mesleki eğitim ile karşılanır. Son TÜİK verilerine göre yüzde 25 olan genç işsizlik oranı da ancak mesleki eğitim ile düşer. Çünkü en iyi okullarda okumak, herkesin gıpta ettiği bölümlerden mezun olmak kadar, bir zanaat öğrenmek, mesleki teknik eğitim almak da önemlidir. Ahilik kültürünün devam etmesi, işsizliğin azalması, ekonominin ihtiyacı olan ara eleman eksiğinin kapatılması için mesleki eğitimin kalitesi artırılmalı ve gençler mesleki eğitime yönlendirilmeli” dedi.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.