İlelebet yaşayacak milli destan

İlelebet yaşayacak milli destan
​​​​​​​İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinin 98. Yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.

MİLLİ ŞAİR MERHUM MEHMET AKİF ERSOY’UN DA DEDİĞİ GİBİ “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN!”

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinin 98. Yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Öğrenciler tarafından sergilenen gösterilerde duygusal anlar yaşanırken, hain güçlere karşı bir kez daha birlik ve beraberlik mesajı verildi.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK ALKIŞ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinin 98. Yıl dönümü nedeniyle, Kültür Merkezi’nde bir dizi program gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program

Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmalarıyla devam etti.  Törende İstiklal Marşı’nın önemine yönelik tiyatro oyunu ve oratoryo sergilendi.

ANLAMLI VE EŞSİZ MARŞIMIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, "İstiklal Marşının kabul edildiği dönem olan Kurtuluş Savaşı dönemlerinde çoğu yerinin işgal altında olduğu ülkemiz, her türlü olumsuz koşullara ve imkansızlıklara rağmen düşmandan temizlenmiş ve bu günlerin temeli atılmıştır. O vakitlerdeki milletimizin Milli mücadele ruhu, bağımsızlık ideali, vatan sevgisi, azmi, cesareti, inancı, kahramanlığı, birlik ve beraberliği en güçlü ve anlamlı olarak Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı´mızın mısralarında kaleme alınmıştır. Bütün dizelerini gururla okuduğumuz ve o günleri hatırladığımız bu anlamlı ve eşsiz Marşımız, milli birlik ve beraberlik' 'dedi.

MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK SEMBOLÜ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer , “Bu güzel günde İstiklal Marşımızın kabulünün kutlamasını yapıyoruz ve büyük şair Mehmet Akif Ersoy’uda anıyoruz. İstiklal Marşı kolay yazılmadı. Çok büyük mücadeleler verildi. Zaten Akif çok güzel ifade ediyor. Camilerde vaazlar vermiştir. İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlığını simgeleyen bir marştır. Bir milletin gücünü gösteren bir marştır. Kolay yazılan bir marş değildir. Rahmetli zaten Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye ifade de bulunmuştur. Akif çok iyi bir eğitim almış hem Batı’yı hem Doğu’yu bilen Arapça, Farsça ve Fransızca bilen kuranı tesvir edecek kadar yetişmiş bir alim, safahat’ı Çanakkale destanı gibi, İstiklal Marşı gibi çok büyük eserler ortaya koyan bir adam.’’

DAVRANIŞIYLA ÖRNEK BİR İNSAN

Sezer, İstiklal Marşı için beş yüzün üzerinde müracaatın olduğundan bahsederek “Mütevazı kişiliğiyle, ahlaki anlayışı ve davranışıyla örnek bir insan. Kendisi hem yaşama alanlarında ki yaşam biçimiyle hayat anlayışıyla örnek bir insan. Hem de yaygınlaştırmak nesillerinde, gençlerinde toplumunda aynı şekilde yetişmesini isteyen birisidir. Ersoy’un arzuladığı bir nesil vardır. Bu nesil hem iyi yetişmiş, batı’yı da takip eden bir nesil olmasını istemiştir. Bu örnek davranışlarıyla da millete örnek olmuştur. İstiklal marşı mecliste kabul edildiği zaman 5 Yüz’ün üzerinde istiklal marşı müracaatı olmuştur. Ama hiç birisi uygun görülmemiş. En son Mehmet Akif Ersoy teklifte bulunuluyor oda istiklal marşını yazıyor ve İstiklal marşı mecliste kabul ediliyor.’’ifadelerinde bulundu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Kırıkkale genlinde yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öğrencilere ödüllerini verdi. Ardından Öğrenciler İstiklal Marşı oratoryo gösterisi sergilediler. Programın son bölümünde ise öğrenciler Milletin Sesi Mehmet Akif adlı tiyatro oyunu gösterisinde bulundular. Lal Saran ana okulu öğrencisi Aras Erol, İstiklal Marşını okuması esnasında bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamazken, Erol'u ayakta alkışladılar.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.