İç Anadolu’nun en sıcak ili Kırıkkale! Kuraklık tehlikesi kapıda!

İç Anadolu’nun en sıcak ili Kırıkkale! Kuraklık tehlikesi kapıda!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Ege’nin güney kesimlerinde ‘olağanüstü kuraklık’ yaşandığı belirtildi. İç Anadolu’da da sıcaklıkların arttığını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Nisan ayında en yüksek sıcaklığın 31 derece ile Kırıkkale’de görüldüğünü açıkladı. 

İÇ ANADOLU MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Standart Yağış İndeksi (SPI) ve Normalin Yüzdesi Metodu’na (PNI) göre bir kuraklık raporu hazırladı. Hazırlanan rapora göre Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Ege’nin güney kesimlerinde ‘olağanüstü kuraklık’ görüldü. Mevsim normallerinde ilerleyen tek bölge Marmara Bölgesi olurken, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde ölçüldü. 

İÇ ANADOLU’NUN EN SICAK İLİ KIRIKKALE!
İç Anadolu'da ortalama sıcaklık Sivas, Kırıkkale, Kangal, Pınarbaşı çevrelerinde mevsim normallerinin üstünde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında görüldü. Nisan ayı uzun yıllar ortalaması 10,2 derece iken, bu yıl 11,5 dereceye yükseldi. En düşük eksi 5 derece Yunak ve Pınarbaşı, en yüksek 31 derece Kırıkkale'de ölçüldü.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.