Hacılar kutsal topraklara uğurlandı 

Hacılar kutsal topraklara uğurlandı 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları, Nur Camii avlusunda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandılar. 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır ara verilen Hac ziyaretleri bu yıl tekrar başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Nur Camii avlusunda uğurlama töreni düzenlendi. Kırıkkale İl Müftülüğü ‘nün koordinesinde yola çıkan 157 hacı adayı dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Din görevlileri tarafından ilahiler okunurken bazı aile yakınları da duygusal anlar yaşadı. 

MUTLULUK VE HEYECAN VERİCİ 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının Kırıkkale’deki ilk hac kafilesi yola çıktı. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.  Hacı adayları, kutsal topraklara ayak basacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler. Hacı adaylarından Veyis Çiçek-Zeliha Çiçek, bu duygunun anlatılmaz bir mutluluk olduğunu dile getirdiler. Uzun zamandır bugünü beklediklerini bekleyen Zeliha Çiçek, Hazreti Muhammed'in yaşadığı yerleri ziyaret edecek olmalarının mutluluk ve heyecan verdiğini söylediler.

YAKINLARIYLA HELALLEŞTİLER 
Kur'an tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Ali Ünal, bu yolculuğun kutsal bir yolculuk olduğunu dile getirdi. Hac görevini yerine getirirken bol bol ibadet edilmesi gerektiğini ifade eden Ünal,  kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti. Edilen duaların ardından kutsal yolculuk için ailelerine veda eden hacı adayları, yakınlarından helallik alarak yola çıkmış oldu.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.