Gün doğarken doğan güneş

Gün doğarken doğan güneş
Köşe Yazarı Alaaddin Güneşer'in 'Gün doğarken doğan güneş' adlı köşe yazısı.

Bilir misiniz yarın kimin doğum günü, ben size söyleyeyim senim benim, bizim sizin onların tüm dünyanın doğum günü yarın. Kendi kaybetmiş olana kendini hatırlatmak için insanlığın kurtuluş ümidi, huzuru, gönül saadeti, kaybettiğimiz ve unuttuğumuz ne varsa hepsini bizlere yaşayarak anlatan, seven değer veren anlayan, tebessüm eden, hor görmeyen, tepeden bakmayan, sakinleştiren, gönüllerimize yerleşmiş olanın doğum günü yarın..

Onunla yaşayanlar onu öyle sevdiler öyle sevdiler ki, sevgilerine bir sınır koyma gücünü bile
kendilerinde bulamadılar. Sevin dedi sevdiler, verin dedi verdiler, kardeş olun dedi kardeş oldular, gidin dedi gittiler arkalarında bıraktıklarına bile bakmadan ve ölün dedi gözlerini kırpmadan öldüler. İşte yarın böyle birinin doğum günü.

Kendi doğum günü kutlanmadı diye kırılanlar, üzülenler, küsenler ve doğum günlerini iletişim araçları ile reklam edenlere sözüm yani kendime. Ben burnu akan hiç bir yetim çocuğun burnunu temizledim, kuşu öldü diye üzülen bir çocuğun kuşunun cenaze namazını kılmadım, önemli işlerim varken beni durduran bir çocuğun dertlerini dinlemedim, yetim bir çocuğu evlatlık almadım biliyor musunuz?

Köşe yazısının devamını okumak için tıklayın!


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.