Görme engelli vatandaşlardan kılavuz çizgisi talebi

Kırıkkale’de yaşayan görme engelli vatandaşlar, kılavuz yolu bulunmayan Kırıkkale Büyük Şehir Parkı’nda yürümekte zorlanıyor. 15 Temmuz Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Dağdelen, kılavuz çizgilerinin biran önce yapılmasını talep etti. 

Gazete Kale / Özel Haber
Kırıkkale’de yaşayan görme engelli vatandaşlar, kılavuz yolu bulunmayan Kırıkkale Büyük Şehir Parkı’nda yürümekte zorlanıyor. 15 Temmuz Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Dağdelen, kılavuz çizgilerinin biran önce yapılmasını talep etti. 

Makine Kimya Endüstrisi’ne ait lojmanların yıkılmasının ardından, 2017 yılında yapılan Büyük Şehir Parkı, içerisinde görme engelli kılavuz yolu bulunmaması nedeniyle görme engelli vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Kırıkkale’nin en büyük parkı olan ve içerisinde çocuk parkı, iki adet havuz, dinlenme alanı, şelale ve kafeterya bulunan Büyük Şehir Parkı’nın içerisinde kılavuz yol maalesef bulunmuyor.

‘DURUMDAN ÇOK MUZTARİBİZ’
Parka yakın yerde ikamet eden ve görme engelli olan 15 Temmuz Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Dağdelen, parkta yürürken birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını ve kendi güvenliklerini sağlayamadıklarını belirtti. İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Dağdelen, Gazetekale.com’a yaptığı özel konuşmada, “Görme engelli kılavuz yolumuz yok. Hem belediye başkanı özel kalemine hem de başkan yardımcısına bu konuyu defalarca iletmemize rağmen parkta görme engelliler için ne güvenlik nede kılavuz yön bulma konusunda hiçbir çalışma yapılmadı. Görme engelliler olarak bu durumdan çok muztaribiz” dedi.

‘NE KENDİMİZİN NEDE ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMIYORUZ’
Park içerisinde kendisinin güvenliğini sağlayamadığını belirten Recep Dağdelen; “Biz kendimiz yön bulmaya çalışıyoruz. Havuzun sesiyle ya da insanların konuşmalarıyla parkın içerisinde kendi yönümüzü tayin etmeye çalışıyoruz. Havuzdaki şelale sessiz olduğu zaman bizim için çok tehlikeli oluyor. Havuz çevresine ve parkın içerisine kılavuz yolu yapılması ve Migros ile hastane yolu çıkışına “T” şeklinde bir yolun yapılması yürüme güvenliğimizi sağlayacaktır. Ayrıca park içerisinde istediğimiz yere gidip oturabilmemiz için park içerisindeki yolların oturma yerlerine doğru yapılması gerekiyor. Benim eşimde görme engelli. Çocuklarımızı alıp burada oturamıyoruz, vakit geçiremiyoruz. Burada kendi güvenliğimizi sağlayamıyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın güvenliğini de sağlayamıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.