Gönüllü kadınlardan vefakar davranış 

Gönüllü kadınlardan vefakar davranış 
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde gönüllü kadınlar, diktikleri uyku tulumu, battaniye, yorgan ve giysi gibi ürünleri Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırıyor.

NENE HATUN YÜREKLİ KADINLAR, "DEPREMZEDELER ÜŞÜMESİN" DİYE MESAİ YAPIYOR

 

UYKU TULUMU ÜRETTİLER 
İlçe Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve gönüllü kursiyerleri, depremin ardından başladıkları çalışmaları ara vermeden sürdürüyor. Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sebahat Gültekin, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından bir planlama yaparak üretime başladıklarını söyledi. Bu kapsamda ilk olarak polar battaniye, eşofman takımı ve şal üreterek bölgeye gönderdiklerini belirten Gültekin, "Ardından bakanlıktan gelen kumaşlarla uyku tulumu ürettik” dedi.

 
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ 
Daha sonra da gönüllülerden karşıladığımız malzemelerle üretimlerimize devam ettik. Şu anda deprem bölgelerinden ilimize gelen ve KYK yurtlarında kalan depremzede çocuklar için eşofman takımı ve pijama üretiyoruz. Yine kadınlarımız için etek ve çeşitli giyisi üretimine devam ediyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimizi depremzedelerin ihtiyaçlarını giderecek şekilde üretim merkezi olarak kullanmaya devam edeceğiz. Öğretmen ve gönüllü kursiyerlerimizin emeklerine teşekkür ediyoruz."

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.