Gönüllü kadınlar "depremzedeler üşümesin" diye mesai yapıyor

Gönüllü kadınlar "depremzedeler üşümesin" diye mesai yapıyor
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde gönüllü kadınlar, diktikleri uyku tulumu, battaniye, yorgan ve giysi gibi ürünleri Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırıyor.

KUMAŞLARLA UYKU TULUMU ÜRETTİK
İlçe Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve gönüllü kursiyerleri, depremin ardından başladıkları çalışmaları ara vermeden sürdürüyor. Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sebahat Gültekin, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından bir planlama yaparak üretime başladıklarını söyledi. Bu kapsamda ilk olarak polar battaniye, eşofman takımı ve şal üreterek bölgeye gönderdiklerini belirten Gültekin, şöyle konuştu: "Ardından bakanlıktan gelen kumaşlarla uyku tulumu ürettik. Daha sonra da gönüllülerden karşıladığımız malzemelerle üretimlerimize devam ettik.” 

ÜRETİM MERKEZİ OLARAK KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Şu anda deprem bölgelerinden ilimize gelen ve KYK yurtlarında kalan depremzede çocuklar için eşofman takımı ve pijama üretiyoruz. Yine kadınlarımız için etek ve çeşitli giysi üretimine devam ediyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimizi depremzedelerin ihtiyaçlarını giderecek şekilde üretim merkezi olarak kullanmaya devam edeceğiz. Öğretmen ve gönüllü kursiyerlerimizin emeklerine teşekkür ediyoruz." El sanatları öğretmeni Büşra Tosun da battaniye, yorgan ve birçok giysi ürettiklerini dile getirdi.

DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK ÜRETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Depremzedelere faydalı olabilmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Tosun, "İnşallah üşümeden rahat bir şekilde ürünleri kullanırlar. Gönüllü 24 kursiyerle dönüşümlü olarak üretimleri gerçekleştirdik. Depremzedelerin ihtiyaçları dahilinde her zaman üretime hazırız." dedi. Kursiyerlerden Naime İnan ise depremzedeler için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.