‘Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ kampanyası başladı

‘Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ kampanyası başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü işbirliğinde yürütülen ‘Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ kampanyası başladı. Başlatılan farkındalık kampanyasında 2 milyon imzaya ulaşılarak, israfa karşı farkındalık oluşturulmak hedefleniyor.

KAMPANYANIN AMACI İSRAFI AZALT
Plansız üretim, ürünün özensiz toplanması, elverişsiz depo koşulları, nakliye sırasında soğuk zincirin kırılması, yetersiz paketleme ve stok yönetimi gibi nedenler ile ürünün tüketiciye ulaşana kadar zarar görmesine ve ürünün kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Yanlış tüketim alışkınlıkları da bu kayıplara eklendiğinde bazı ürünlerde yüzde 40’lara kadar kayıp ve israf yaşanabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, yaşanan israf ve kayıpların önüne geçebilmek adına ‘Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ isimli bir farkındalık kampanyası başlattı. 20 Mayın 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaptığı ev sahipliği ile basın lansmanı düzenlenen kampanyanın startı verildi.

HEDEF 2 MİLYON İMZA
Konuya ilişkin açıklama yapan Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Gıdamızı koruyor, soframıza sahip çıkıyor, dünya rekoru kırıyoruz. Dünyada en çok imza toplanan çevrimiçi farkındalık kampanyası için birlik oluyoruz. Hedefimiz 2 milyon imza diyoruz ve tüm halkımızı www.gidanikoru.com sayfasına davet ediyoruz.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.