Genç terziden başarılı girişimcilik 

Kırıkkale’de yaklaşık 15 yıldır terzilik mesleğiyle uğraşan Suat Bekar, ürettiği hayvan taşıma çantalarını Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderiyor.

SAĞLIĞA KESİNLİKLE ZARAR VERMİYOR 
Teknolojinin ilerlemesine karşın yıllardır mesleğini aşkla yapan Suat Bekar, terzilik mesleğinde sökük dikme sektörünü farklı bir branşa taşıdı. Ovacık Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan dükkanında günlük gelen müşterilerine terzilik alanında yardımcı olan Bekar, diğer bir yandan ise Avrupa başta olmak üzere yurtdışından gelen siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor. Plastik olarak üretilen hayvan taşıma çantalarını tamamen inek derisi, kumaş, kavak ağacı ve demirden üreten Bekar, ürünlerinin hem insan hem de hayvan sağlığına kesinlikle zarar vermediğini belirtiyor.

GÜNLÜK 15-20 ADET ÜRETİM YAPIYOR 
Sosyal medyada izlediği bir video ile hayvan taşıma çantası üretimine başlayan Bekar, üretime başladığı günden itibaren özellikle yurtdışından büyük sipariş alıyor. Türkiye’de Kırıkkale dahil 81 il geneline çanta gönderen Bekar, internet üzerinden Azerbaycan, Fransa, İtalya, Amerika, Almanya, İngiltere, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Irak, İran gibi ülkelere bu çantaların satışını gerçekleştiriyor. Bir hevesle başladığı çanta üretiminde bugünlere geldiğini söyleyen Bekar, “Günlük ortalama 15-20 adet çanta üretiyorum. Allah’a çok şükür işlerimiz iyi. 

ÇEVRESİ TARAFINDAN TAKDİR TOPLUYOR 
Yaklaşık 15 yıldır terzilik mesleğiyle uğraşan Suat Bekar, ürettiği hayvan taşıma çantalarıyla dikkat çekiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi yurtdışına da pek çok ülkeye ihracat yapan Bekar, çevresi tarafından yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Tamamen kendi imkanlarıyla üretim yapan Bekar, “Çantalarımızı tamamen inek derisinden yapıyorum. İçi demir ve tahtası özel kesim olarak kavak ağacından yapılıyor. En önemlisi de mont sistemindeki fermuarları kullanıyorum. Sağlıklı olması amacıyla hayvan severlere daha cazip geliyor. Fiyat anlamında da kullanılan malzemelere bakıldığında alıcı kişi uygun buluyor” dedi. Bekar, taleplere göre çantaların üzerlerine çeşitli figürler ve isimler yaptığını da sözlerine ekledi.

Haber: Ahmet Gökdemir  

 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.