Genç çiftçiden tarım işletmesine bir başarı hikayesi

Genç çiftçiden tarım işletmesine bir başarı hikayesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, gençlerin tarıma kazandırılması, kırsal alanda istihdamın arttırılması ve kırsal alanda gelir düzeyi artışı sağlanması amacıyla başlattığı “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi” projesi bir başarı hikayesine daha dayanak oluşturdu.

6 ADET DÜVE İLE BAŞLADI 70 BAŞ HAYVAN VARLIĞINA SAHİP OLDU
2016 yılında Genç Çiftçi Desteklerinden yararlanan ve bakanlıktan 6 adet düve hibe alarak üretime başlayan Hatice Teke, geride bıraktığımız yıllarda işletmesini büyüterek 70 baş hayvan varlığına sahip oldu. Genç Çiftçi olarak başladığı hayvancılığa bugün, Tekeoğulları Tarım ve Hayvancılık İşletmesi adıyla devam eden Teke, yetiştirdiği hayvanlarından elde ettiği süt ile yoğurt üretimine başladı.

“BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZ”
Gıda üretim iznini alan ve yoğurt üretimine başlayan Hatice Teke’nin işletmesini ziyaret eden ve incelemelerde bulunan İl Müdürü Sırrı Yılmaz burada bir açıklama yaparak; “Gençlerimizin tarım ve hayvancılık sektöründe olması en önemli hedeflerimizden biri. Bu amaçla Bakanlığımızın Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi projesi çok önemli başarılara vesile oldu. Bugün de ilimizde bu projeden yararlanarak büyük bir başarıya imza atmış bir çiftçimizin işletmesindeyiz. Genç çiftçimiz 6 adet düve ile başladığı yetiştiricilikte bugün, 35 dekar arazisinde slajlık mısır ve yem bitkisi üretimi yaparak hayvanlarının yemini temin eden, elde ettiği sütü işleyip kendi markası ile yoğurt yaparak satışa sunan bir aile tarım işletmesine sahip oldu. Biz ilimizdeki tüm genç çiftçilerimiz ile sürekli diyalog içerisindeyiz ve ihtiyaç duydukları her alanda onları destekleyerek çalışmaya devam ediyoruz. Hatice Teke isimli bu genç çiftçimiz de 2016 yılında Bakanlığımızdan hibe şeklinde aldığı 6 hayvanı ve bu hayvanlardan doğan 4 nesil yavrusunu işletmesinde tutup, toplam 70 büyükbaş hayvan varlığına ulaşmış, bizim gurur kaynağımız genç çiftçilerimizden biri olarak çalışmalarına devam ediyor” şeklinde konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.