Gazetekale.com açıklıyor; İşte Kırıkkale'nin koronavirüs haritası

Gazetekale.com açıklıyor; İşte Kırıkkale'nin koronavirüs haritası
 Haber Merkezi
Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de yeni tip koronavirüs vakaları görülmeye devam ediyor. Kırıkkaleli vatandaşlar ise kentte ne kadar koronavirüs vakası olduğunu merak ediyor.

Gazetekale.com / Özel Haber

Kırıkkale'de yetkili kurumlar tarafından vaka sayılarının açıklamaması veya bildirilmemesi vatandaşlar arasında tepkilere neden oluyor. Bu ihtiyaca yanıt veren bir site Sağlık Bakanlığının verilerini kullanarak, şehir şehir, ilçe ilçe, mahalle mahalle koronavirüs vakalarını gösteriyor. İşte Kırıkkale ve ilçelerinin koronavirüs

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN VERİLERİ DOĞRULTUSUNDA PAYLAŞILIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Nisan 2020 Perşembe günü yaptığı açıklamada Türkiye'de toplam koronavirüs vakasının 74 bin 193’e, toplam can kaybının ise bin 643’e yükseldiğini açıkladı. Ancak yapılan açıklamada, şehirlerde kaç vaka olduğuna dair bir bilgi paylaşılmadı. Vatandaşlar yaşadıkları şehirler ve ilçelerde koronavirüs yoğunluğunu merak ederken, bu ihtiyaca yanıt veren Geometric isimli bir site oldu. Sağlık Bakanlığı’nın verilerini baz alarak harita oluşturan bu site, hangi ilde hangi bölgede koronavirüs vakaları görüldüğünü paylaşıyor.

SALGININ EN YOĞUN OLDUĞU YER ŞEHİR MERKEZİ

Geometric web sitesinde, vaka sayısının az olduğu yerler mor renkle, vaka yoğunluğunun fazla olduğu yerler kırmızı renkle, vaka yoğunluğunun orta derece olduğu yerler mavi renkle, vaka durumu evde izlenen bölgeler yeşil renkle gösteriliyor. Mouse ile 'zoom' yaparak hem Kırıkkale hem de diğer illerdeki cadde ve sokaklara kadar vakaları ayrıntılarıyla görmek mümkün. Haritaya göre Kırıkkale’de salgının merkez üssünün şehir merkezi olduğu haritada net bir biçimde görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.