Gastronomi şehri olacağız 

Gastronomi şehri olacağız 
Geçmiş tarihi, kültürü, yöresel lezzetleri asırlar boyu geçmişe dayanan Kırıkkale’nin birçok tatları damaklarda unutulmaz bir haz bırakıyor. 

ÜZERİMİZE DÜŞEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ 
Kırıkkale’nin tarihi lezzetlerini gün yüzüne çıkartmak amacıyla faaliyetlerini etkin şeklide sürdüren ve ülke genelinde önemli çalışmalara imza atan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) il Başkanı Özgür Dönmez ile şehrimizin lezzetlerini konuştuk. Amaçlarının ve hedeflerinin tarihi lezzetlerin gün yüzüne çıkması olduğunu söyleyen Dönmez, “En büyük amacımız ve gayemiz Kırıkkale’nin UNESCO’nun yaratıcı şehirler ağında yer almasıdır” dedi.

MAKUS TALİHİ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ
Dönmez, “Aşçılık ve Pastacılık Sanatına hizmet etmek için gönülden ve karşılıksız çalışan aşçıların ve pastacıların birbirleri ile buluştuğu Türkiye’nin ve Dünya’nın konusunda en büyük mesleki STK’sı ve tek konfederasyonuyuz. Genel başkanımız Öner Çulhaz’ın önderliğinde önemli işlere imza atmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz. Kırıkkale’nin gastronomi konusundaki makus talihini tersine çevirebilecek bir fırsatız. Göreve gelir gelmez Kırıkkale’nin Gastronomisini, yiyecek içecek sektörünü gözlemlemeye başladık.”

UNUTULAN LEZZETLERİ BULACAĞIZ 
“Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na Kırıkkale’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları’’adı altında rapor hazırlayamaya karar verdik rapor için: aşçılarımız, pastacılarımız, sektör temsilcileri ve Kamu görevlileri ile fikir alışverişi yapmaya, köylerimizi tek tek gezip unutulmuş yöresel lezzetleri keşfetmeye başladık. Ardından yaptığımız çalışmalarımızın sonucunda Kendimize bir amaç belirledik: Kırıkkale’yi  “UNESCO Gastronomi Şehirleri’’ arasında yer almasıdır. Şehrimiz için koyduğumuz bu hedefe inşallah ulaşacağız” dedi.

LİSTEDE YER ALMAK İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK 
Dönmez, “Gastronomi şehirim nasıl olunur kısaca özetlersek: öncelikle aday şehrin karakteri ile uyumlu iyi gelişmiş bir gastronomi kültürünün olması, geleneksel yemekler için yetişmiş şefler ve iyi restoranlar barındıran canlı bir gastronomi topluluğu bulundurması, geleneksel pişirme tarzları ve kullanılan malzemelerin kendine has özelliklerinin olması gerekiyor. Kamu Kurumları, Özel Sektör Temsilcileri, Belediyeler, STK’lar ile iş birliği içiresinde olursak Gastronomi Şehri olmamamız için hiçbir neden yok” ifadesinde bulundu.

Haber: Ahmet Gökdemir 


622752a0788c2.gastronomi-sehri-olacagiz2.jpg

622752a07d443.gastronomi-sehri-olacagiz1.jpg

622752a0c37b1.gastronomi-sehri-olacagiz3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya