Gast Rota Yahşihan’a muhteşem final

Gast Rota Yahşihan’a muhteşem final
Yahşihan’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak amacıyla Yahşihan Belediyesi ve Podium AVM’nin ortaklaşa düzenlediği “Gast Rota Yahşihan” isimli yemek yarışması muhteşem bir finalle son buldu.

BELGESEL YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Yahşihan’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak amacıyla Yahşihan Belediyesi ve Podium AVM’nin ortaklaşa düzenlediği “Gast Rota Yahşihan” isimli yemek yarışması muhteşem bir finalle son buldu. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın ve vatandaşların katıldığı programda Yahşihan ilçesine özel hazırlanan belgesel filmi izlendi. Yahşihan Merkez ve yedi köyünde saha çalışması yapılıp, ilçenin eski nesillerin pişirdiği yemeklerin tespit edildiği belgesel yoğun ilgi gördü. Belgesel filminin sonrasında Yönetmen / Senarist Ramazan Şen, Filme Danışmanlık Yapan Akademisyenler Doç. Dr. Özgür Selvi ve Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özdemir’e büyük emeklerinden dolayı plaket verildi.

PROTOKOL JÜRİDE YERİNİ ALDI
Daha sonrasında “Gast Rota Yahşihan” isimli yemek yarışmasının finaline geçildi. Finalde yarışmanın en başından beri görev alan jürilerin, köylerden gelen kadınların yanı sıra Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Yahya Çelik ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Yönetim Kurulu da jüride yerini aldı. Yarışmada 4 gün boyunca Gastronomi Şefler Federasyonu Divan Başkanı Hüseyin Şipal, Akademisyen Dr. Aylin Nalçacı İkiz, Şef Canan Yüksel, Gazeteci Murat Bulut ve Yahşihan Belediyesi’nden Seda Kapsuk jüride yerini aldı. Ayrıca yarı final ve finalde TAPB Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Başkanı, Guinness Rekortmeni Şef Mahmut Dolmacı, TAPB Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Başkanı Serkan Dursun’un yanı sıra TAPB Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyelerinden 13 şef daha katıldı.

BİRİNCİYE 10 BİN LİRA ÖDÜL VERİLDİ
Yarışmanın yarı finalinde 6 yarışmacı yarışırken, tirit yemeği ve pekmez helvası yapıldı. Daha sonrasında finale kalan 3 yarışmacı yuvalak yemeği, kendi seçtiği ana yemeği ve tatlı olarak da dut tatlısı yaptı. Yarışmada Berfin Hasret Tacar birinci, Burcu Taşan ikinci, Ali Öcal’da üçüncü oldu. Berfin Hasret Tacar 10 bin liralık birincilik ödülünü Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan, Burcu Taşan ikincilik ödülü 5 bin lirayı Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’ndan alırken, Ali Öcal’da üçüncülük ödülü 2 bin lirayı MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’dan aldı. Ayrıca belgeselde oynayan köylü kadınlara da ödüller verildi.

BÜYÜK EMEK VAR TEBRİK EDİYORUM
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yapmış olduğu konuşmasında, “Yaklaşık 3 aydan bu tarafa ciddi çalışmalarla ortaya çıkan aynı zamanda belgeselleştirilen bu işin belgelenmesi de çok önemli. Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz’ın, Üniversiteden değerli hocalarımızın ve değerli şeflerimizin koordinesinde yürüyen Gast Rota Yahşihan alı programın finalindeki yemek yarışmasına hepiniz hoş geldiniz. 3 aydan beri herkesin emek ettiği belgeselde annelerimizi görüp, yörenin yemeklerini izledik. Film yapımındaki arkadaşlar yorucu bir serüvenin içerisindeydiler ama hakikaten belki de işin en zor kısmı hangi yemeğin birinci olduğuna karar vermekti. Ben şahsen çok zorlandım. Hepsi birbirinden güzel yemeklerdi. Tekrardan alkışlıyorum onları. İddialı bir söz söyleyeceğim. Dünyanın en büyük ve en zengin mutfaklarından birisi de Türk mutfağıdır. Bunun bazı sebepleri var. Aslında değerli şef Hüseyin Şipal’in belgeselde dediği gibi “Bir yörenin yemeğini yediğiniz zaman aslında o yörenin tarihi ile coğrafyası ile çok şey söylüyorsunuz.” Herkesin emeklerine sağlık. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KÜLTÜREL MİRASA EŞŞİZ BİR KATKI SAĞLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu konuşmada, “Belediyemiz ve Podium AVM tarafından organize ettiğimiz bu yarışma sayesinde vatandaşlarımız hem yemeklerimizi tanıdı hem de yarışma imkânı buldu. Yahşihan’ın kültürel mirasına eşsiz bir katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Yarışmamızda kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Programımıza katılıp bizi onure eden Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’na, Kaymakamımız Sayın Ender Faruk Uzunoğlu’na, İl Başkanımız Sayın Erdal Baloğlu’na, Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliğinden gelen şeflerimize, belgeselimizde emeği geçen hocalarımıza, köylerimizden gelen kıymetli kadınlarımıza, jürilerimize, kıymetli protokole ve bu projenin gerçekleştirilmesi esnasında emeği geçen belediye personelimize çok teşekkür ederim.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.