Felaketin yaraları sarılıyor

Felaketin yaraları sarılıyor
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, sağanak yağışın etkili olduğu Sulakyurt ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, sağanak yağışın etkili olduğu Sulakyurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Sezer, son 10 gündür ilde normalin üzerinde yağışın olduğunu söyledi. İl merkezi, Sulakyurt ve Çerikli beldesinde "kuru dere" olarak tabir ettikleri yerlerde yer yer su baskınlarının yaşandığını belirtti.

SU BASKINLARI OLDU

Sezer, "Kırıkkale’de ve bu bölgemizde ikinci kez aşırı yağış yaşadık. 3 köyümüz ve Çerikli beldemizde su baskınları oldu. İl merkezinde 5 evimizde yıldırım düşmesi sonucu ufak çaplı hasarlar söz konusu ve su baskınları var. Tüm ekiplerimiz mücadele ediyor. İki vatandaşımız selden dolayı hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Aynı zamanda tarım arazilerinde de yoğun zarar var. Onlarla ilgili de tespitlerimiz devam ediyor. Gerekli tedbirleri alıyoruz"

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Sezer, yağışların bu hafta da devam edeceğini vurgulayarak, "İnşallah daha fazla zarara sebebiyet vermez. Kalıcı çözümler gerekiyor. Bunun için planlamalarımız devam ediyor. DSİ kanalıyla Konya'dan takviye ekipler geliyor. Riskli gördüğümüz derelerde çalışmaları şimdiden başlattık. Şu anda hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Daha sonra ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapılır." diye konuştu.

HUMMALI ÇALIŞMA SERGİLENİYOR

İlçede, etkisini artıran sağanağın ardından meydana gelen selde, Mehmet ile eşi Fatma Öztürk, Danacı köyü yolu yakınlarındaki mandıralarında büyükbaş hayvanlarına baktıkları sırada, sele kapılmıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis, AFAD, jandarma, belediye ve arama kurtarma ekipleri, Öztürk çiftinin cesedini mandıranın 2 kilometre uzağındaki, Çankırı'ya bağlı Karallı köyü yakınlarında bulmuştu. Çifte ait 35 büyükbaş hayvan da sele kapılarak telef olmuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.