Fahiş fiyatlara denetim!

Fahiş fiyatlara denetim!
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de fahiş fiyatla mücadele her alanda sürüyor. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 17 firmada toplamda 182 üründe denetim gerçekleştirdi. 

182 ÜRÜNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Ticaret Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Kırıkkale’de faaliyet gösteren marketlere yönelik denetimler devam ediyor. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü tarafından temel ihtiyaç ürünlerinde etiket ve haksız fiyat artışına ilişkin genel ve yerel zincir marketlerde denetimler devam ediyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğü’nde görevli ekipler tarafından 17 firmada toplamda 182 üründe denetim gerçekleştirildi. 

İHTİYAÇ MADDELERİNİN FİYATLARINI İNCELEDİ
İl Müdürü Seyfettin Çetiner, başkanlığındaki ekip kent genelindeki marketlere yönelik fahiş fiyat artışı ve etiket denetimi gerçekleştirdi. Ekipler, marketlerde, sebze ve meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, ürünün etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyatları karşılaştırdı. Müdür Çetiner, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında fahiş fiyat artışı ve etiket denetimi yaptıklarını söyledi.


FATURA KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Haksız fiyat artışı hakkında bilgi veren Çetiner, “Denetimlerde, belirlenen temel gıda ürünlerinin satış fiyatlarını öncelikle raftaki etiket üzerinden not ediyoruz. Daha sonra bu ürünlerin satış faturalarını zincir marketlerin merkezinden talep ediyoruz. Alış ve satış rakamlarını fatura üzerinden kontrolünü yaparak gerekli görülen, fahiş oranları Bakanlığımız uhdesinde bulunan İç Ticaret Genel Müdürlüğü sekretaryasında kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na yazı ve ekleriyle gönderiyoruz. Kurul kendi yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucu fahiş fiyat yapıldığını tespit ederse, 14 bin 600 liradan 146 bin 600 liraya kadar cezai işlem uygulayabiliyor” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.