Eroğlu, “esnafın beli büküldü, acilen nakdi destek sağlanmalı”

Eroğlu, “esnafın beli büküldü, acilen nakdi destek sağlanmalı”
Kırıkkale Esnaf Sicil Müdürü Oğuzhan Eroğlu, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin, esnafı zor bir durumun içine soktuğunu ve esnafa nakdi destek verilmesi gerektiğini belirtti. 

KIRIKKALE ESNAFININ SIKINTILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Kırıkkale Esnaf Sicil Müdürü Oğuzhan Eroğlu, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında devletin almış olduğu tedbirlerin, esnafa maddi zorluklar yaşattığını dile getirdi. Mart ayından bu yana iş yerleri kapalı olan esnafın her geçen gün daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Eroğlu, Kırıkkale esnafının vergi, prim, kredi, elektrik, su ve doğalgaz gibi önemli olan faturalarını ödeyemediğini belirtti.

ESNAFIMIZA KİRA YARDIMI YAPILSIN
Esnafın tam kendini toparladığı sırada yeni tedbirler ile birlikte yeniden belinin büküldüğünü dile getiren Eroğlu, “Getirilen tüm kısıtlamalara ve tedbirlere harfiyen uyan esnafımız destek bekliyor. Esnafımızın beklentisi kredi değil, nakdi yardım desteği. Esnafımız kapalı oldukları süre içerisinde faturalardan muaf tutulmalıdır. Ayrıca vergi, prim ve kredi borçları da faizsiz olarak ertelenmelidir. Esnafımızın birçoğu iş yerinde kiracı, faturaları bile ödemekte güçlük çeken esnafımızın sırtına bir de kira derdi binince, iş iyice içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Bu nedenle esnafımıza kira yardımı yapılmalı. 

SERVİSÇİ VE KANTİNCİ ESNAFIMIZ DAHA ÇOK ETKİLENDİ
“Servisçi, kantinci ve kahvehaneci esnafımızın mağduriyeti daha da büyük durumda. Servisçi ve kantinci esnafımız bu yıl siftah bile yapamadı. Esnafa kulak verme dönemi geçti, artık çare üretilmeli, çözüm yolları uygulanmalı. Pandemiden de alınan tedbirlerden de en çok esnafımız etkilendi. 415 meslek kolundaki A’dan Z’ye tüm esnafımız gerek tamamen gerek yarı kapasitede kapanarak Mart ayından bu yana bir türlü belini doğrultamadı. Öncelikle esnafın kendisine ve yanında çalışanları için asgari ücret düzeyinde nakit desteği, daha sonra kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gibi desteklerin verilmesi artık şart hale geldi.”


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.