Erduran: “Üyelerimizi asla mağdur etmeyeceğiz"

Erduran: “Üyelerimizi asla mağdur etmeyeceğiz"
Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Erduran, güncellenmeyen banka promosyonlarının çalışma barışını bozduğuna dikkat çekti.

ERDURAN’DAN BANKA PROMOSYONLARINA TEPKİ 
Öz Sağlık- İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Murat Erduran, bankalara promosyon konusunda tepki gösterdi. Erduran, güncellenmeyen banka promosyonları çalışma barışını bozduğunu ifade etti.  Erduran, "Genelde tüm kamu çalışanları özelde ise kamuda çalışan işçilerimizin maaş aldıkları bankalar ile yapılan promosyon anlaşmalarına ilişkin son gelişmeler, çalışma barışını bozacak bir duruma gelmiştir” dedi. 

İŞ BARIŞINI TEHDİT EDER BİR HAL ALMIŞTIR
“Son ekonomik gelişmeler karşısında yükselen maaş oranları baz alındığında promosyon anlaşmasını daha önce yapmış olan bankalara çalışanlar adına yatırılan paralar yükselmiş, ancak çalışanlara verilmiş olan promosyon ödemelerinde herhangi bir güncelleme yapılmamıştır. Öte yandan yine kamu çalışanlarının maaş aldıkları bankalarda yeni dönem yapılan promosyon anlaşmalarında bu durum daha avantajlı hale dönüştürülmüş, bankalar arası rekabet ise giderek yükselmiştir. Bankalar ile önceden yapılan anlaşmalardan yararlanan çalışanların mağdur, bankaların ise avantajlı duruma geldiği bu olay, kamu İşçileri arasında da "promosyon krizine" neden olmuş, iş barışını tehdit eder bir hal almıştır. ''dedi.

ÜYELERİMİZİ ASLA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ 
"Sendika olarak yaşanan bu durumdan üyelerimizin etkilenmemesi adına başlattığımız mücadele devam ediyor. Özellikle ihale tarihi erkene alınan veya revizyon kapsamındaki promosyon anlaşmalarından kaynaklanacak olan tazminatların işçilere yansıtılmadan, bankalar arasında çözülmesi gerekmektedir. Bu manada henüz promosyon sözleşmesi bitmeyen ve yeniden ihaleye çıkılan kurumlarda işçilerin-üyelerimizin mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Kurumların bankalarla yaptığı bu anlaşmalarla ilgili "eski tarih"- "yeni tarih" karmaşası ve güncelleme yapılmamasından kaynaklanan sorunların bir an önce düzeltilmesi çalışanlar arasındaki iş barışının yara almaması adına elzemdir” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.