Engelleri birlikte aşıyoruz

Engelleri birlikte aşıyoruz
Eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan met Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında renkli bir etkinliğe imza attı. Gösterileriyle büyük takdir toplayan öğrenciler, başarıya engelin olmayacağını bir kez daha göstermiş oldular.

Eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan met Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında renkli bir etkinliğe imza attı. Gösterileriyle büyük takdir toplayan öğrenciler, başarıya engelin olmayacağını bir kez daha göstermiş oldular.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencileri Nur Camii Konferans Salonunda kapsamlı bir program düzenledi.

Programa Vali Yardımcısı Ahmet Altun, Müftü Şahin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürleri Yalçın Yılmaz ve Ümit Yaşar Gürsoy, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, misafirler ve öğrenciler katıldı.

ÖNEMLİ BİR HAFTADIR

Vali Yardımcısı Altun, “Bu hafta engelli kardeşlerimizin en temel ve evrensel hakları olan kimseye muhtaç olmadan yaşama eşit, etkin katılmaları, sorunlarına farkındalık yaratma, var olan kanun ve düzenlemelerin tartışılarak yeniden gözden geçirilmesi ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi açısından önemli bir haftadır” dedi.

HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ

Engelliliğin yalnızca engellileri değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar topyekûn bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu belirten Altun, “Engelli kardeşlerimize ihtiyaç duydukları anda yardım elini uzatmak, teşvik etmek, gayretlerini takdir etmek, sorunlarının çözümünde destek olmak ve her adımda onların yanında olarak hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevidir. “

DESTEK ÇIKMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR

“Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Sosyal devlet anlayışı gereği evrensel kriterler doğrultusunda engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla spor, edebiyat, sanat, eğitim ve iş hayatına katılımlarını sağlamak ve destek çıkmak öncelikli görevimizdir.”

ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLMİŞTİR

“Ayrıca ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle engelli bireylere olan duyarlılıklar artmış, sorunlarının çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiş olup ülkemizde istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kat edilmiştir. Engelli kardeşlerimizin meslek edinip, üretken hale gelmeleri, kendine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılımlarını görmek bizleri mutlu etmektedir.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.