Engelleri aşıp mutlu bir yuva kurdular

Engelleri aşıp mutlu bir yuva kurdular
Kırıkkale'de her ikisi de bedensel engelli olan 11 yıllık evli Ali ve Canan Yağız çifti, iki çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürüyor. Canan Yağız: "Bedensel engelimiz bize hiçbir zaman ket vurmadı, hiçbir zaman hayattan koparmadı. Tam tersine karşımıza çıkan birçok engeli aştık ve çocuklarımız da bize güç verdi. Onlar sayesinde daha da güçlendik"

Kırıkkale'de her ikisi de bedensel engelli olan 11 yıllık evli Ali ve Canan Yağız çifti, iki çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürüyor. Canan Yağız: "Bedensel engelimiz bize hiçbir zaman ket vurmadı, hiçbir zaman hayattan koparmadı. Tam tersine karşımıza çıkan birçok engeli aştık ve çocuklarımız da bize güç verdi. Onlar sayesinde daha da güçlendik"

 

Kırıkkale'de 11 yıllık evli bedensel engelli çift, iki çocuklarıyla mutlu bir hayat sürerken, aile yaşantılarıyla da çevrelerine örnek oluyor. 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğretmenlik yapan Canan Yağız (44) ve Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan eşi Ali Yağız (39), engellerinin neden olduğu güçlüklere aldırmadan hayatlarına devam ediyor. Matematik öğretmeni Canan Yağız, çocukken geçirdiği felç nedeniyle bir bacağını kullanamıyor, özel bir protez ve baston yardımıyla yürüyebiliyor. Doğuştan bacağında engeli bulunan Ali Yağız da aksayarak hareket edebiliyor.

 

Yağız çiftinin en büyük destekçileri ise onlara her konuda yardımcı olan çocukları 10 yaşındaki Berre Su ve 7 yaşındaki Mehmet Necati oluyor. Çocuklarının yardımıyla engellerini aşan Yağız ailesi, yaşama sevinçleriyle çevrelerinde takdir topluyor. Yaşam hikayelerini anlatan Canan Yağız, çocuk felci nedeniyle sol bacağında engeli olduğunu ve özel bir protez kullanarak yaşamına devam ettiğini söyledi.

 

Çocukken uzun tedavi süreci geçirdiğini ancak bu sürecin belli bir yerde noktalandığını anlatan Yağız, şöyle konuştu: "Engelliyim diye hiçbir zaman hayattan kopmadım. Okumak, bir meslek sahibi olma arzusu hep vardı. Çok şükür bu arzuyu yakaladık. Ben evliliği de çok istiyordum. Hayatta bir eşim, yoldaşım olsun ve birlikte bu yolda devam edelim, yürüyelim çok istiyordum. Çok şükür Allah karşıma eşimi çıkardı. Hem fikren hem ruhen birbirimizi uygun bulduk. Şimdi iki tane pırlanta gibi evladımız var. Hep birlikte çok mutluyuz. Bedensel engelimiz bize hiçbir zaman ket vurmadı, hiçbir zaman hayattan koparmadı. Tam tersine karşımıza çıkan birçok engeli aştık ve çocuklarımız da bize güç verdi. Onlar sayesinde daha da güçlendik."

 

Çocuklarının büyüdükçe bilinçlendiklerini, anne ve babalarının engellerini tanıdıklarını aktaran Yağız, "Ama hiçbir zaman sorun etmediler. 'Sıkıntı yaparlar mı' diye hep kaygım vardı. Çok şükür hiçbir sorun yaşamadık. Hep birlikte birçok şeyin üstesinden geldik. Çok mutluyuz, huzurluyuz. Allah herkese nasip etsin." dedi. Yağız, kendileri gibi engelli olanlara da tavsiyelerde bulunarak, "En başta engellerini kabul etsinler. Dört duvar arasına kendilerini kapatmak yerine hayata dahil olsunlar, hayatın içinde olsunlar. İstedikten sonra her şey oluyor. Yeter ki istesinler. Son yıllarda devletin engellilere karşı çok büyük destekleri oldu. İş alanında, fiziki alanlar anlamında güzel şeyler oldu. Birçok iş sahası açıldı. Engelliler için birçok kolaylıklar geldi. Bunların artarak devam edeceğini ümit ediyorum." diye konuştu.

 

Ali Yağız da doğuştan bir bacağında engeli olduğunu anlattı. Engellerine rağmen mutlu bir aile hayatı sürdüklerini ifade eden Yağız, "Çok şükür işim, eşim ve çocuklarım var. Çok mutluyuz, normal bir hayat sürebiliyoruz. Çocuklarımız da bize çok yardımcı oluyor. Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Bizim gibi engeli olanlar hiçbir zaman hayattan kopmasınlar. Hayatı yakalamaya çalışsınlar. Ben iş konusunda çok uğraştım ve sonunda gerçekleştirdim. Sonunda mutluluğu kesinlikle buluyorsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.