En iyi salgın filmleri

En iyi salgın filmleri
Tüm Dünyayı kasıp kavuran korona virüs ile beraber salgın hastalıkların anlatıldığı filmler çokça araştırılmaya başlandı. Gerçekçi olay örgüsü ve kurgusuyla izleyeni olayların içine çeken hem durup soluklanmaya hem de gündemde kalmaya yarayan salgın konulu filmleri sizler için derledik.


Filmler IMDBb puanına göre sıralanmıştır.

10- VEBA (2009)- IMDB: 6,0
Listemizin 10. sırasında senaryosunda ve yönetmen koltuğunda Pastor kardeşlerin olduğu Veba filmi yer alıyor. Danny ve arkadaşları veba illetinden korunmak için Meksika körfezindeki hiç kimsenin ulaşamadığı bir kumsala ulaşmak isterler. Danny ve arkadaşları için kumsala ulaşmanın kuralı yan yollardan gitmek ve her ne olursa olsun diğer insanlarla temas etmemek. Ama dikkatsiz davranışları yolculuklarının uzamasına neden olur. En az onlar kadar kendilerini korumaya çalışan, virüs bulaşmamış insanlarla, umutsuzca yardım bekleyen, virüs bulaşmış kişilerle karşılaştıkça, boş yollar ve kasabaların arasında çocukluk masumiyetleri gittikçe yok olur. Yolda geçirdikleri dört gün boyunca, Danny ve arkadaşları hiç kimsenin yüzleşmek zorunda kalmaması gereken kararlar vermek zorunda kalırlar. Karşılarındaki en büyük düşman ise insanlığı tehdit eden virüs değil, iç dünyalarından gün yüzüne çıkan karanlıktır.

 

9- EPİDEMİK (1987)- IMDB: 6,2
Listemizin 9. Sırasında yer alan Epidemik filminde, bir yönetmen ve bir senarist bir araya gelip ‘Köpek ve Fahişe’ adlı bir senaryo yazmaya başlarlar. Senaryoyu bir yapımcıya gösterip onayını almak niyetindelerdir. Yazdıkları senaryo bir talihsizlik sonucu bilgisayardan silinir. Senaryoyu baştan yazamayacaklarını anlayıp yeni bir senaryo oluştururlar. Bu senaryo, bir salgını anlatan korku filmi senaryosudur. Yazarlar, yeni senaryoyu geliştirirken yaşadıkları şehirde benzer bir salgın da giderek yayılmaya başlar.

 

 

8- KUŞ KAFESİ (BIRD BOX- 2018)- IMDB: 6,6
Listemizin 8. sırasında Josh Malerman’ın ‘Kafes’ isimli romanından sinema perdesine aktarılan, yönetmenliğini Susanne Bier’in yaptığı Kuş Kafesi filmi bulunuyor. Filmde, peşlerindeki varlıktan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde çocuklarıyla beraber yola çıkan bir kadının hikayesi anlatılıyor. Olaylar esasında beş yıl öncesinde başlamıştır. Henüz varlığı bile belli olmayan bir güç, gün ışığını görünce insanların intihar etmesine sebep olur. Bu karanlık güçten yalnızca deliler ve körler etkilenmez. Beş yıl boyunca salgın gibi yayılan bu güçten korunmak için karanlıklar ardında sessizce yaşayan Malorie ve çocukları güvenli bölgeye gitmek için evlerin çıkıp uzun bir yolculuğa başlarlar. Fakat bu yolculuk onlar için epey tehlikelidir, yaptıkları tek bir hata ölümlerine sebep olabilir. En önemlisi de yolculuk boyunca asla gözlerinin bağını açmamaları gerekir.

7- TEHDİT (1995)- IMDB: 6,6
Listemizin 7. Sırasında Wolfgang Petersen imzalı Tehdit filmi yer alıyor. Filmde, bulaşıcı hastalıklar uzmanı Albay Sam Daniels, Zaire’de ortaya çıkan çok ciddi ve ölümcül bir virüsü araştırmakla görevlendiriliyor. Albay, araştırmaları sonucu ölümcül virüsün Amerika’ya da geldiğini tespit ediyor. Albay, eğer önlem alınmazsa birkaç hafta içinde bütün Amerika’yı yok edebilecek kadar tehlikeli olan bu virüsü, virüs uzmanı olan eski eşiyle beraber kontrol altına almaya çalışırlar.

 

 

 

6- KÖRLÜK (2008)- IMDB: 6,6
Listemizin 6. sırasında yer alan Körlük filmi Jose Saramago’nun aynı adlı eserinden beyaz perdeye aktarılmıştır. Filmde körlük salgını teması ele alınıyor. Yayılımı durmayan bu salgın, milyarlarca insanın hayatına bir anda etki ediyor. Tek bir kişi bu salgından etkilenmiyor o da bu salgını araştıran doktorun eşi. Beyaz körlük denilen bu salgından kurtulabilmek için hastalığın etki etmediği tek kişi olan doktorun eşi araştırmadaki kilit kişi olarak ailesini ve diğer insanları kurtarmak için elinden geleni yapıyor.

 

 

5- SALGIN (2011)- IMDB: 6,7
Listemizin 5. sırasında yer alan filmimiz gittiği birçok festivalden ödülle dönen, çarpıcı kurgusuyla insanı içine çeken bir yapım olan ‘Salgın’. Film, hava ve solunum yoluyla bulaşarak insanları birkaç gün içinde öldüren bir virüsün salgın şeklinde yayılmasını ele alıyor. Dünya çapında uzmanlardan oluşan bir ekip hem salgına çare bulmaya hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altında tutmaya çalışırlar. İnsanlar virüsten kaçmaya çalışırken, dağılmanın eşiğindeki toplumsal hayatlarında da tutunma mücadelesi verirler.

 

 

4- ZOMBİ EKSPRESİ (2016)- IMDB:7,6
Listemizin 4. sırasında yer alan filmimiz Güney Kore Sinemasında çokça karşılaşılan zombi temasıyla ele alınıyor. Filmde, Sok-woo, yoğun iş temposu sebebiyle kızını çokça ihmal etmektedir. Sok-woo kızının ısrarlarına dayanamayıp, onu doğum gününde annesinin yanına götürmek için Seul’den Busan’a giden trene biner. Tren hareket etmek üzereyken, Güney Kore’yi kasıp kavuracak zombi virüsünden etkilenen bir kadın son anda trene biner ve olaylar başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşmektedir. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan’a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesi içerisindedirler.

 

3- 28 GÜN SONRA (2002)- IMDB: 7,6
Listemizin 3. sırasında İngiltere’yi tehdit eden ölümcül bir virüsün anlatıldığı 28 Gün Sonra adlı film bulunuyor. Filmde, bir araştırma laboratuvarında yaşayan hastalıklı şempanzelerden yayılan virüs insanlığı tehlike altına atacaktır. Sadece virüsü yok etmek değil, hastalığa yakalananlarla da büyük sorun teşkil etmeye başlar. Çare olarak askerler tarafından yönetilen sığınağa taşındıklarında ise türlü sorunlar ortaya çıkmaya başlar.

 

 

 

2- ZOMBİLERİN ŞAFAĞI (2004)- IMDB: 7,9
Listemizin 2. sırasında Edgar Wright imzalı ‘Zombilerin Şafağı’ filmi yer alıyor. Filmde, Shaun kötü giden hayatını yoluna koymaya karar verir. İlk olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’da zombi istilası patlak verir ve sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmak ister. Onları toparlayıp Winchester’a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanır. Annesi bir zombi tarafından ısırılan Shaun zor bir karar vererek annesini öldürmek zorunda kalır.

 

 

 

1- 12 MAYMUN (1995)- IMDB: 8,0
Listemizin 1. Sırasında ise Brad Pitt, Bruce Willis ve Madeleine Stowe gibi ünlü isimlerin yer aldığı bir başyapıt olan ‘12 Maymun’ filmi var. Filmde, insanlığın yok edecek derecede tehlikeli olan bir virüs milyarlarca kişinin ölümüne sebep olmuştur. Geride kalan insanlar yer altındaki barınaklarda yaşamlarını sürdürmeye başlarlar. Bu sırada virüsün yok olması için zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yapan insanlar bunu bir çözüm yolu olarak görürler. İlk test sürüşü için eski bir mahkum olan James gönüllü olur. James yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde uyanır. Akıl hastanesindekilere gelecekten geldiğini ve olacakları anlattığında ise çevresindekiler tarafından tam anlamıyla akıl hastası olarak görülür.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.