Emeklinin enflasyonu bu değil

Emeklinin enflasyonu bu değil
​​​​​​​Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilere yönelik yapılan maaş zammı hakkında açıklamalarda bulundu.

Aytekin, “2019 yılı enflasyonu 20.30 olarak belirlendi bu enflasyonun Temmuz ayında 9.11 ini emeklinin maaşına yansıdı. 2019 un 1 inci ayında ise 10.19 verildi” dedi.

SEYYANEN ZAM YAPILMALI

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Enflasyon 420 maddenin sepetindeki ortalamasına göre verilen bu rakamlar emeklinin enflasyonunu yansıtmamaktadır, emeklinin enflasyonu Pazar ve marketlerin yanı sıra elektrik doğalgaz ve yakıta göre yani aylık ve günlük harcamalara göre verilmesi gereğine inanmaktayız bizim araştırmamıza göre emeklinin yıllık enflasyonu yüzde 35 ve yüzde 40 civarındadır bizim bu kayıplarımızın giderilmesi için refah payı adı altında seyyanen bir zam yapılması gereğine inanmaktayız.”

EK YÜZDE 9 VE 10’A ÇIKARILMALI

“2019 yılının ilk ayında tüm halkımızın ve emeklilerimizin yeni yılını Dernek olarak kutlamaktayız. Yaşam mücadelesinde giderek ezilen emeklilerimizin yaşam standardına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturarak hesapların buna göre yapılmasını istiyoruz. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesapları bizim için adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır bu konuda yetkililerden çözüm üretmelerini beklemekteyiz. Emeklilerimize harcamaları için ek yüzde 4 oranında maaşlara ilavenin ek yüzde 9 ve 10’a çıkarılması gereğine inanmaktayız.”

MECLİSE TAŞINMASI GEREKİR

“En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması ayrıca 2000 öncesi yapılan intibak yasasının 2000 sonrası emeklilere de yansıtılması bu konunun meclise taşınması ve kısa zamanda yürürlüğe girmesini beklemekteyiz. Derneğimizin bu taleplerini ve beklentilerini bizi yönetenlerin dikkate alacaklarına inanarak bundan sonraki çalışmalarımızda da sorunlarımızı gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.