Ekonomiye destek veren meslek lisesi Türkiye birincisi

Ekonomiye destek veren meslek lisesi Türkiye birincisi
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okullar bazında 1 milyon 790 bin liralık öğrenci payı ile Türkiye birincisi oldu.

1 MİLYAR 162 MİLYON 574 BİN LİRAYA YÜKSELTTİ
Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini artırmada önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor. Türkiye geneli 2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir 503 milyon 197 bin 847 lira olarak gerçekleşti. Millî Eğitim Bakanlığı gecen yılda ise bir önceki yıla göre gelirini yüzde 131 artırarak 1 milyar 162 milyon 574 bin liraya yükseltti.

ÜCRETLERE POZİTİF OLARAK YANSIYOR 
Meslek lisesi öğrencileri bu süreçte bir taraftan uygulama becerilerini artırırken diğer taraftan üretime katkıları ölçüsünde asgari ücret kadar ücret de alabiliyorlar. Gelirdeki artışlar bu kapsamda öğrencilerin aldığı ücretlere de pozitif olarak yansıyor. Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaptığı açıklamada, kentte eğitim öğretimle birlikte çok önemli yatırım ve çalışmaların olduğunu hatırlatarak, "Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada okullar bazında öğrencilere en fazla payın dağıtıldığı Yahşihan ilçemizde bulunan Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 milyon 790 bin liralık miktarla Türkiye birincisi oldu. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 
İlimiz geçen yıl verilerine göre üretimden öğrencilerin en fazla pay aldığı il kategorisinde ise beşinci olmuştu. Bu imkanlar sayesinde öğrencilerimizin yaparak, uygulayarak öğrenme beceri eğitimlerinin yanı sıra ülke ekonomisine, üretime katkıları artarak yeni yeni istihdam alanları oluşacaktır. Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in de üzerinde önemle durduğu 'Mesleki eğitimde yapılan dönüşümde önceliğin eğitim-üretim-istihdam döngüsünü güçlendirmek.' olduğunu belirtmesi bizlere yeni ufuklar oluşturdu. Kendilerine ilimize ve okulumuza vermiş oldukları bu desteklerden dolayı teşekkür ederiz." dedi. Tüfekçi, bu sevindirici haberle hedeflerine, ideal ve sorumluluklarına yeni bir vizyon kazandırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve istihdama yönelik çalışmalara devam etmek için büyük çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.