Ekonomiye değer katıyoruz

Ekonomiye değer katıyoruz
Kırıkkale Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’nın koordinesinde Anadolu ve Ege’den 40 ilin muhasebe oda başkanı bir araya geldi. Çeşitli fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Ferman Aldemir, “Muhasebeciler, her alandaki ekonomiye değer katan kişilerdir.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Anadolu ve Ege Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odalarının Başkan ve yönetim kurulu üyelerinden 40 ilin oda başkanlarını, Kırıkkale Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı “Anadolu ve Ege Odaları Ortak Platform toplantısı”nda bir araya getirdi. Beyaz Saray’da gerçekleştirilen etkinlikte; muhasebecilerin yaptıkları özverili çalışmalardan bahsedildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan Başkan Ferman Aldemir, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Aldemir, “12 haneli bir köyden bu gün sanayi endüstri ve Valimizin üstün gayretleriyle turizm şehri olması yolunda 200 bin nüfuslu vilayet haline geldik. Biz malî müşavirler ve yeminli mali müşavirler Türkiye genelinde 77 mali müşavir odası ve 8 yeminli mali müşavir odası olmak üzere üst birliğimiz TÜRMOB çatısı altında 112 bin meslek mensubu ile ülkemizin ekonomisine yön veren ve katkı sunan hizmet sektörüyüz. Meslek Mensuplarımız Devlet Mükellef ilişkilerinde dönüşümün sağlanması için büyük özveri ve toplumsal sorumluluk ile çalışmalarım sürdürmektedir. Bilinmelidir ki tüm kurul ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içeresinde yürüteceğimiz her başarı Ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacaktır.”

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Daha sonra konuşma yapan Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, muhasebecilerin önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Köstekli, “Esnaflarımızın her zaman yanında olan muhasebecilerimizin üstlenmiş olduğu zorlu görevin hepimiz farkındayız” dedi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ise; “Her zaman mali müşavirlerimizin ve odalarımızın yanındayız. Sizler bir iş yerinin, bir şehrin, bir esnafın olmazsa olmazları arasında yer alıyorsunuz. Yapmış olduğunuz görevin meşakkatli olduğunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

ONURLU MESLEĞİN GÖREVLİLERİYİZ

TÜRMOB Genel Saymanı Emre Kartaloğlu, “Kamu yararını gözeterek, kamu hizmeti sunuyoruz. Ülkemize bizim aylık katkımız 15 Milyar TL civarında. Üstlenmiş olduğumuz görevin bilincinde olarak, biz bu yükü devletimiz için her zaman yüklenmeye hazırız. Birlikte olduğumuz sürece, birlikte mücadele ettiğimiz sürece başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ülkemizin, işletmelerimizin, esnaflarımızı kendilerinden daha çok düşünerek onlar için mücadele eden bir mesleğin görevlileriyiz.”  Gelir Dairesi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, muhasebecilik mesleği ve günlük yaşamdaki teknoloji yardımlarından bahsetti.

MUHASEBECİLİK ESKİMEYEN MESLEKTİR

Eski devlet bakanı mali müşavir Masum Türker, “Muhasebecilik asla eskimeyen onurlu ve çok gururlu bir meslektir. Muhasebeci işletmenin nasıl olması gerektiğini tamamıyla kucaklayan kimselerdir. Bizler birlik ve beraberlik sergilediğimiz her zaman, akıllı geleceği birlikte inşa edeceğiz. Yaptığınız işin ne kadar meşakkatli olduğunu biliyorum çünkü yıllardır bende siyasetin dışında her zaman bu işle uğraştım. Biz muhasebeciler, geleceği bugünlere taşıyan insanlarız.” dedi.

 

HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Son olarak konuşma yapan Vali Yunus Sezer, muhasebecilik mesleğinin öneminden ve zorluklarından bahsetti. Hepimizin amacı ülkemiz ve milletimiz için önemli hizmetler yapmaktır diyen Sezer, “Ekonomi, sanayi, tarım, sağlık, eğitim ve birçok çalışma alanında sizlerin de büyük emeği var. İfade etmiş olduğunuz mesleğiniz zorluklarını hepimiz biliyoruz. Karamsarlığa kapılmadan önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Yapılan bu toplantı sonrası çıkacak olan kararlar ülkemiz ve şehrimiz için inşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından toplantıya katılan bazı yöneticilere plaket takdim edildi.

 

KAYNAK: İL GAZETESİ

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.