E-ihracat Yapmanın Tam Zamanı

E-ihracat Yapmanın Tam Zamanı
 Haber Merkezi
İnternet ve sosyal medya kullanımının artması lojistik süreçlerinin gelişmesi ve teknoloji her gün değişmesi gibi birçok etken internetten satış yapmaya olan ilginin artmasını sağladı.

Günümüzde internetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bir kısmı yalnızca kendi ülkeleri içerisinde e-ticaret yaparken bir kısmı da yurtdışında yaşayan kişilere satış yaparak e-ihracat yapıyor.

Ülkemizde e-ihracata olan ilgi her geçen gün artıyor. Onlarca kişi ve işletme her gün bir e-ihracat sitesi kurarak yurtdışına satış yapmaya başlıyor. Sizler de e-ihracat yapmak istiyor fakat cesaretli değilseniz sizler için hazırladığımız E-ihracat Yapmanın Tam Zamanı adlı bu yazımızı inceleyebilir ve e-ihracat ile ilgili daha fazla bilgi edinerek e-ihracata adım atabilirsiniz.

Daha Az Yatırımla Daha Büyük İşler Yapın

İhracat ve e-ihracat sektörü karşılaştırıldığında e-ihracatın avantajlı olduğunu gösteren en önemli unsurlardan birisi e-ihracatın maliyetleridir. İhracat sektörü daha büyük maliyetleri olan ve daha büyük yatırımlara ihtiyaç duyulan bir sektörken e-ihracat ise tam aksine küçük yatırımlar ile büyük işler yapabileceğiniz sektörlerden birisidir. Sizler de az maliyetle büyük işler yapmak istiyorsanız şimdi e-ihracatın tam zamanı.

Devlet Teşviklerinden Yararlanın

E-ihracat sektörüne olan ilginin artması ve büyüyen e-ihracat hacmi devletin de bu duruma sessiz kalmamasını sağladı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı gibi birçok resmi kurum e-ihracata kişi ve işletmeleri teşvik etmek için birçok destek sağlıyor.

  • Pazar Araştırması

  • Fuar

  • Tasarım

  • Markalaşma

  • Dosya Desteği

  • Dijital Faaliyetlere Yönelik Destekler
    Gibi birçok devlet desteği ve teşviği e-ihracat sektöründe hizmet veren firmalara sağlanıyor. Sizler de bu desteklerden yararlanarak e-ihracata adım atabilir ve bütçenizi çok zorlamadan e-ihracat ile gelir elde edebilirsiniz.

Dünya Pazarına Açılın

E-ticaret ile satış yapan işletmeler ülkemiz içerisinde tanınma fırsatı yakalıyor ve yalnızca ülke içerisindeki rakipleri ile rekabet girebiliyor. E-ihracat, firmaların daha fazla globalleşmesini sağlayan bir sektör olduğu e-ihracat firmaları istedikleri ülkelerde yurtdışına satış yapıyor. Bu durum e-ihracat firmalarının dünya pazarından pay almasını ve güçlü rakipleri ile rekabete girmesini kolaylaştırıyor. E-ihracat işletmelerin dünya pazarına açılmasını sağlarken global anlamda birçok konuda da bilgi sahibi olunmasını sağlıyor. Ürün, Hizmet ve Kampanya Tantımı, Dijital pazarlama stratejileri ve arama motoru optimizasyonu gibi alanlar firmalar yurtdışı rakiplerinden farklı bilgiler edinerek bunu ülkemizde de uygulayabiliyor ve böylece e-ihracat siteleri hızlı bir şekilde ülke içindeki rakiplerinin de önüne geçme fırsatı yakalıyor.

Riski Oldukça Düşüktür

Hemen e-ihracata başlamanız için önemli olan unsurlardan biri de e-ihracatın riskinin oldukça düşük olmasıdır. Genellikle ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmelerin ürün teslimatı, lojistik süreçleri, ödeme alma gibi alanlarda birçok riskle karşı karşıya kalındığı herkes tarafından bilinmektedir. E-ihracat ile internetten yurtdışına satış yapan kişi ve işletmeler ise özellikle kargo firmaları aracılığı ile gönderim yaptığı için lojistik risklerini ortadan kaldırmaktadır. Bununla beraber işletmelerin ödeme işlemleri ürün satış aşamasında gerçekleştiği için bu alandaki risklerin de ortadan kalktığını söylemek mümkündür. Kısacası e-ihracat ihracata göre risklerin daha az olduğu bir sektördür.

Daha Fazla Gelir Elde Edin

E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmelerin avantajlı olduğu durumlardan biri de elde edilen gelirdir. E-ihracat sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler girdikleri ülke pazarında satış yapmaktadır ve genellikle yapılan satışlar satış yapılan ülkenin para birimine göre tahsil edilmektedir. Yani e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler yaptıkları satışlardan döviz elde etmektedir. Sizler de gelirlerinizi arttırmak istiyorsanız e-ihracat sitesi kurabilir ve yurtdışına satış yaparak döviz kazanabilirsiniz.

İşlemlerinizi Kolay Bir Şekilde Yapın

E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmelerin avantajlı olduğu bir diğer durum ise işlem kolaylığıdır. İhracat ya da e-ihracat yapan işletmeler sattıkları ürünleri yurtdışına gönderebilmek için gümrük beyannamesi vermek zorundadır. İhracat yapan işletmeler gümrük müşavirleri ile çalışarak standart bir şekilde gümrük beyannamesi verirken e-ihracat yapan işletmelerin gümrük beyanname işlemleri lojistik firmaları tarafından ETGB sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Operasyonlarınızı Hızlı Bir Şekilde Yürütün

İhracat ile yurtdışına satış yapan işletmelerin operasyon ve lojistik süreçlerinin bir hayli karmaşık ve zor olduğunu söylemek mümkündür. E-ihracat sektöründe ise işletmeler sattıkları kadar ürünün operasyon sürecini yönetmek zorunda olduğu için hızlı bir şekilde süreçleri yönetebilmekte ve ürün teslimatını sağlayabilmektedir.

Ticimax İle E-ihracata Adım Atın

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından çözümler üreten Ticimax e-ihracat alt yapıları sayesinde sizler de hızlı bir şekilde e-ihracat sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapıları içerisinde bulunan;

  • Çoklu Dil

  • Çoklu Para Birimi

  • Lokasyona Göre Fiyatlandırma

  • Ziyaretçi Tanıma

  • Yurtdışı Kargo Entegrasyonları
    Gibi birçok özellikten yararlanabilir ve kendi dijital pazarlama stratejilerinizi geliştirerek bu sektörde hızlı bir şekilde yükselebilirsiniz Sizler de e-ihracat sitesi kurarken Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ihracatta doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.