Doktorlara ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ kapsamında eğitim verildi

Doktorlara ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ kapsamında eğitim verildi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kırıkkale’deki doktor ve yardımcı sağlık personeline yönelik ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ kapsamında eğitim verildi.

15 HEKİM, 16 YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ KATILDI
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi teorik ve pratik uygulama sınıflarında gerçekleştirilen ve 3 gün süren eğitimde, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Yüksek İhtisas Hastanesi, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesinden 15 Hekim ve 16 yardımcı sağlık personeline  ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ kapsamında eğitim verildi. 

“BEBEĞE İLK BİRKAÇ DAKİKADA YAPILAN MÜDAHALE, YAŞAMIN NİTELİĞİNİ ETKİLEMEKTEDİR”
Yenidoğan Canlandırma Programı’nın (NRP) 1998 yılında başlatıldığını ve doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedeflediğini belirten Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş; “Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yenidoğan bebeğin yeterli bir resüsitasyon hakkı vardır. Bu ise doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Yurt çapında doğum eyleminde görev alan tüm sağlık personelinin standart bir eğitim alması ve bu bilgi, becerilerini belirli aralıklarla yenilemesi, eğitim yapılan illerde gerçekleştirilen hastane ziyaretleri ile doğumhane koşullarının yerinde görülerek saptanan sorunlar için kuruma özel çözümlerin kurum yetkilileri ile birlikte üretilmesi ve çalışma koşullarının verilen eğitimle paralel duruma getirilmesi, tüm bu çalışmalar neticesinde Türkiye'nin her köşesinde doğan çocuklara gerektiğinde aynı nitelikte resüsitasyon yapılmasının sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.
 


60b0dc71510a6-yenidogan (1).jpeg

60b0dc71f1be9-yenidogan (2).jpeg

60b0dc72e1ada-yenidogan (3).jpeg

60b0dc73cc1ad-yenidogan (4).jpeg

60b0dc745e59a-yenidogan (5).jpeg

60b0dc74b14a2-yenidogan (6).jpeg

60b0dc751544d-yenidogan (7).jpeg

60b0dc797327f-yenidogan (1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.