Dershane mi üniversite mi?

Dershane mi üniversite mi?
Kırıkkale Üniversitesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başlarken yine sancılı bir açılış oldu. Yıllardır şehrin beklediği taleplere karşılık veremeyen Kırıkkale Üniversitesi, ders programlarını kendi menfaatlerine göre ayarlayan dekanların kurbanı oldu. 

Gazetekale.com / Özel Haber

DEKANLIKLAR, DERS PROGRAMLARINI KENDİLERİNE GÖRE AYARLADI
Kırıkkale Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sancılı bir akademik yıla merhaba dedi. Gazetekale.com’un edindiği bilgilere göre, Kırıkkale Üniversitesi’nde bazı dekanlıkların ders programlarını kendi hayatlarının yaşamsal aktivitelerine göre ayarladığı gündeme bomba gibi düştü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de örgün programlarda uygulanabileceğini açıklamıştı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü ise bu kararın ardından yüzde 40 uzaktan eğitim, yüzde 60 yüz yüze eğitim modelini işleyeceğini duyurmuştu. Ancak yüzde 40 uzaktan eğitim ders programını hafta sonlarına yakın günlere denk getiren bazı dekanlıklar, Kırıkkale ve Yahşihan esnafından tepki aldı. 

“DERSHANE Mİ BURASI” SORUSU AKILLARA GELDİ
İddiaya göre; Ankara’da oturan öğretim üyelerinin haftanın 5 günü Kırıkkale’ye gidip gelmemeleri için derslerini Salı, Çarşamba ve Perşembe gününe yüzde 60 kotalı yüz yüze eğitim ders programını sığdırıp, Pazartesi ve Cuma günlerini yüzde 40 kotalı uzaktan eğitime ayırarak, haftanın sadece 3 günü Kırıkkale’ye geliş-gidişlerini planladılar. Bu durumda şehirde üniversite havasından çok ‘Dershane mi burası?’ sorularını akıllara getirdi. 

ESNAFIN HAZIRLIĞI BOŞA ÇIKTI
Öte yandan, Ankara’dan ve yakın ilçelerden Kırıkkale Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler de Yenişehir’i adeta dolmuş ringi gibi kullanmaya başladı. Öğrencilerin haftanın sadece 3 günü şehre gelip-gitmeleri, Yahşihan ve Yenişehir Mahallesi esnafının ticaretine balta vurdu. Dolayısıyla apartlar boş kalırken, apartta çalışan işçiler işsiz kaldı. Yenişehir’de ticaret yapan tüm esnaflar yine umduğunu bulamadı. 1 buçuk yıl bıçak gibi kesilen işlerinin bir nebze olsun düzelmesini bekleyen esnaf son 3 ayda yaptığı hazırlık yatırımının boşa gitmesine üzülüyor. 

KÜ DEKANLIKLARI, KARARA MUHALEFET ETTİ
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan’ın bu durumdan haberdar olup olmadığı bilinmemekle birlikte dekanlıkların yüzde 40 uzaktan eğitim modelinde bir açık bularak, üniversite senatosunun aldığı karara da muhalefet ettiği öğrenildi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.