Davul çalan kardan adam

Davul çalan kardan adam
​​​​​​​Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yaşayan yöresel sanatçı Taşan Kardeşler’in yaptığı kardan adam görenleri gülümsetiyor.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

İç Anadolu Bölgesi’nde olduğu gibi Türkiye genelinde de bozlak ustası olarak bilinen merhum Hacı Taşan’ın gelenek ve kültürünü yaşatmak amacıyla çalışma gerçekleştiren Taşan Kardeşler, soğuk ve kar yağışlı havayı renklendirdi.  Meşhur Bozlak ustası merhum Hacı Taşan’ın yeğenleri olan Abidin Taşan ve Nusret Taşan, Hacı Taşan Kültür Merkezi önünde biriken karlardan “davul çalan kardan adam” yaptı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Kırıkkale’nin yetiştirdiği son bozlak ustası olarak bilinen merhum Hacı Taşan’ın yeğenleri Taşan Kardeşler son günlerde yağan yoğun kar yağışı sonrası kültür merkezi önünde biriken karlarla yaptıkları kardan adama gönce güzel bir keman taksimi yaptılar ardından kardan adamın boynuna davulu asarak onun da kendilerine eşlik etmesini istediler.  Taşan Kardeşler, soğuk havaya karşın kardan adamla birlikte söyledikleri türkülerle kendilerini dinleyenleri hem hüzünlendirdiler hem de coşturdular. Renkli görüntülerin yaşandığı günün sonunda Taşan Kardeşler verdikleri hatıra pozu ile günü ölümsüzleştirdiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.