Damarlarındaki asil kanı kirletme

Damarlarındaki asil kanı kirletme
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Tolgahan Toraman, Uyuşturucu ile mücadelede hakkında Kırıkkale’nin ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Tolgahan Toraman, Uyuşturucu ile mücadelede hakkında Kırıkkale’nin ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI KIRIKKALE İL BAŞKANI TOLGAHAN TORAMAN, “AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN UYUŞTURUCUYA DUR DİYELİM” DEDİ.

Toplantıda, ‘Damarlarındaki asil kanı kirletme’ sloganı ile başlatılan projede neler yapılması gerektiği hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

KÖTÜ ALGIYI ORTADAN KALDIRMALIYIZ

Kırıkkale’nin ulusal ve yerel basın mensupları ile Hocapaşa Restoranda bir araya gelen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Tolgahan Toraman, uyuşturucu ile mücadele hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Toplantının siyasi bir durum olmadığına dikkat çeken Toraman, Ülkü Ocaklarının Eğitim ve Kültür Vakfı olduğunu ve bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi. 1980 ve 1990’lı yıllarda Ülkü Ocakları hakkında oluşan algıyı ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen Toroman, gençlerimizin Anne ve Babaların bu algıyı bir kenara bırakması gerektiğini ifade ederek, siyasi bir görüşü kenara bırakıp vakıf faaliyetlerine önem verdiklerini ve ilk işleri olarak ise uyuşturucu ile mücadele olduğunun altını çizdi.

VALİMİZ VE EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ ÖNEM VERİYOR

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak siyasi bir bağlarının olduğunu ancak önemsedikleri işin öncelikle vakıf işleri olduğunu belirten Toraman, hiçbir iş yapmasalar da tek işlerinin uyuşturucu ile mücadele olacağını söyledi. Kırıkkale’nin 42 ilin kesişme noktası olduğunu işaret eden Toraman, uyuşturucu ile mücadelede Kırıkkale’nin önemli yeri olduğunu söyledi. Toraman yaptığı açıklamada, “Uyuşturucu ile mücadele konusunda Valimiz Yunus Sezer ve Emniyet Müdürümüz Mahmut Çorumlu ile bilgi alışverişi yapıyoruz. Emniyet Müdürümüzün uyuşturucu ile mücadeleye ne kadar önem verdiğini hepimiz biliyor ve görüyoruz. Yaptığı işi de taktir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZI BİLİNÇLENDİRELİYİZ

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da uyuşturucu ile mücadeleye çok önem verdiğinin altını çizen Toraman, “Kırıkkale konum olarak çok önemli bir yerde. Geçiş güzergahı olmasının yanı sıra dağıtım da yapılmayı hedeflenen bir nokta. Valimiz ve Emniyet Müdürümüz bu konuda çok hassas. Bizde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede kim bir şeyler yapıyorsa biz her zaman destekler ve yanlarında oluruz. Bu konuda da basın mensuplarımız mahallelerimize ve sokaklarımıza hakimler. Sizlerden de destek istiyoruz. Bu mücadelenin vatandaşlarımıza duyurulması konusunda desteklerinize ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

SEMİNERLER, TOPLANTILAR YAPILIYOR

Basının bilgilendirme ve bilinçlendirme de önemli rol oynadığını da söyleyen Toraman, “Biz her ne aktivite, sosyal sorumluluk projeleri gibi projeler yapsak ta basınımız bunu vatandaşlarımıza aktarmazsa biz kendi yaptığımızla kalırız. Basınımız bu konularda her zaman destekleyici bir rol aldı. Hepinize teşekkür ediyorum. Uyuşturucu ile mücadelede broşür bastırarak caddelerimizde sokaklarımızda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize seminerler veriyoruz, toplantılar yapıyoruz. Üniversite çevresinde vakfımızın üyeleri ile öğrencilerimize bilgilendirmeler yapıyoruz. Seminerlerimizde hocalarımız eğitimler veriyor” diye konuştu.

UYUŞTURUCUYA DUR DİYELİM

Kanunlar çerçevesinde çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Toraman, “Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile görüşmelerimiz oluyor, uyuşturucu ile mücadele konusunda bir komisyon oluşturmayı düşündük. Bu komisyonun içinde bir de basın mensuplarımızı temsil eden birinin olması gerektiğini düşündük. Sizlerin de uyuşturucu ile mücadele konusunda fikirleriniz var ise bilgi alışverişinde bulunalım. El birliği ile uyuşturucu ile mücadele edelim. Gençlerimizi bu kötü alışkanlıktan kurtaralım. Damarlarımızdaki asil kanı kirletmeyelim. Aydınlık bir gelecek için uyuşturucuya dur diyelim” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.