Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırıkkale’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırıkkale’de
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’ye gelerek Yahşihan’da bulunan Mühimmat Ayıklama Ve Ayırma Tesisini Devreye Alma Töreni’ne katıldı. Düzenlenen törende Erdoğan’a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN AYIKLAMAK KRİTİK BİR İŞTİR
Programda konuşma Yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Devreye alma töreniyle bir araya geldiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Mühimmat Ayırma Ve Ayıklama Tesisimizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetimizin envanterinde bulunan mühimmatın çevreye zarar vermeden ayrılması ve ayıklanması kritik bir çalışmadır. Dünyanın en büyük ve güçlü ordularından birine sahip Türkiye için mühimmatın kendisi kadar diğer aşamaları da önemlidir. Bilindiği gibi bu tesis 2012 yılında yaşanan elim bir kazanın ardından faaliyetlerine ara vermişti. Şimdi bu vesile ile kazada şehit olan 4 kardeşimize de bir kez daha Allah’tan rahmet geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Cezayir Çalışkan, Adnan Dağdeviren, Samet Ayger, Salih Erkeç kardeşlerimiz sivil şehitlerimiz arasına katılmışlardı.”

YILDA 3 BİN İLA 6 BİN TON
“Tesisimizin yeniden devreye alınmasıyla önemli bir eksiğimizi gidermiş olduk. Yılda 3 bin ile 6 bin ton arasında kullanım dışı mühimmatı işleyecek olan bu tesis sıfır atık ilkesiyle tüm ürünleri geri dönüşüme hazırlayacak. Bu tesisin ülkemize ve ordumuza kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum bu vesile ile ülke genelinde sıfır atık projesi konusuna verdiği ehemmiyet sebebiyle de eşimin bu gayretlerinden dolayı kedilerine de çok çok teşekkür ediyorum.”

DÜNYAYA MERTLİK DERSİ VERDİK
“Değerli arkadaşlar Türkiye şu anda Suriye’de ve Libya’da doğrudan sahada mücadele veren ayrıca Katar’dan Kosova’ya, Afganistan’dan Somali’ye kadar pek çok yerde askeri misyon görevi yürüten bir ülkedir. Hamdolsun sorumluluk üstlendiğimiz, ayağımızı bastığımız hiçbir yerde mahcup olmadık. Girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Hedeflerimize doğru yürürken hiçbir masumun hiçbir günahsızın zarar görmemesini sağlayarak tüm dünyaya mertlik dersi verdik. Ahlaka ve erdeme uyularak da büyük mücadelelerin verilebileceğini dost düşman herkese gösterdik.” ifadelerini kullandı. 

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.