Cuma namazı öncesi vatandaşlara ’Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi

Cuma namazı öncesi vatandaşlara ’Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi
Kırıkkale’de AFAD tarafından cuma namazı öncesi vatandaşlara ’Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

KIRIKKALE (İHA) - İçişleri Bakanlığı tarafından "2021 Yılı Afet Eğitim Yılı" projesi kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kırıkkale İl Müdürlüğü, Nokta Camii’nde cuma namazı öncesi vatandaşlara "Afet Farkındalık Eğitimi" verdi. AFAD Eğitim Şube Müdürü Sedat Ayar, tarafından yapılan bilgilendirmede, deprem risk haritası ve diğer afet olayları sinevizyon yardımıyla anlatıldı. Cami çıkışında da vatandaşlara afet olayları ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Namaz sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan AFAD Kırıkkale İl Müdürü Mehmet Coşkun, her hafta bir camide "Afet Farkındalık Eğitimi" kapsamında bilgilendirme yapılacağını söyledi.

"EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"
Eğitimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirten Coşkun, "Bakanımızın 2021 yılı Afet Eğitim Yılı ilan etmesi neticesinde il müftülüğümüz ile birlikte yaptığımız program dahilinde bugün Nokta Camii’mizde cuma öncesinde vatandaşlarımıza afet farkındalık eğitimi verdik. Eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecektir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki eğitmen arkadaşlarımız ile birlikte eğitimlerimize devam ediyoruz" dedi.

"KONULARI ARA BAŞLIKLARIYLA İŞLEDİK"
Coşkun, "Eğitimlerimizde her vatandaşımıza dokunacak şekilde yaşadıkları şehirlerin afet risklerinin neler olduğunu, afet öncesinde sonrasındaki davranış şekillerinin neler olduğunu, her ailenin bir afet planının bulunması doğrultusunda gerekli tatbikatların mutlaka yapmaları gerektiği, her aile için yada her vatandaşımız için mutlaka toplanma alanlarının kendi e-devlet sistemleri üzerinden girerek öğrenmeleri gerektiği, afet sırasında özellikle depremlerde ilk 6 saat vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını barındıran afet çantalarını ve afet çantasının içerisinde neler olduğu gibi konuları ara başlıklarıyla işlemiş bulunmaktayız" ifadesini kullandı.

"HER HAFTA BİR CAMİDE EĞİTİMLER DEVAM EDECEK"
Her vatandaşa dokunacaklarını kaydeden Coşkun, "İnşallah bundan sonraki süreçte de her hafta bir camimizde devam edecek şekilde diğer sanayimizle, esnafımızla, tacirimizle, tüccarımızla, özel sektörümüzle, sivil toplum kuruluşlarımızla planlarımızı yaptık. Mümkün olduğu kadar her vatandaşımıza dokunmak işitiyoruz" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.