Cornrows Örgü Nedir?

Cornrows Örgü Nedir?
 Haber Merkezi
Cornrows Örgü Nedir?

Diğer bir adıyla balık sırtı örgü olarak bilinen Cornrows örgü, saç derisinin yakınından başlayarak düz bir şekilde saçın örülmesi işlemine verilen isimdir. İlk olarak bu saç örgüsü 1990’lı yıllarda popüler bir hale gelmiştir. Günümüzde ise oldukça popüler olan bu örgü çoğu kadın tarafından en beğenilen saç stillerinden bir tanesidir.

Diğer örgü çeşitlerine göre en büyük farkı oldukça ince bir şekilde örülmesidir. Ayrıca istenilen her renkte ek örgüde eklenebilmektedir. Öte yandan bu saç modelinin kullanım ömrü de oldukça uzundur. Genel olarak dayanıklılık süresi kişinin saç yapısına bağlı olarak 2 ile 4 hafta arasında değişiklik göstermektedir. Bakımı da kolay olan bu saç modelinin yıkanırken çözülmesine gerek bulunmamaktadır. Örgülü halde yıkanması durumunda herhangi bir bozulma olmamaktadır.

Cornrows kendine özgü tasarımsal yapısıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Saçın dip kısmından örülmeye başlamasıyla uygulanan bu model, harika bir görsellik noktasında üst düzeyde çözümler ortaya koymaktadır. Düz ve basit çizgilerin hakim olduğu Cornrows örgüsünün Afrika tarzı balıksırtı olarak da tanımlandığı bilinmektedir. Özellikle bu tür tasarımların başarılı bir şekilde yapılması için mutlaka teknik bilgisi fazla olan bir ekibe ihtiyaç duyulmaktadır.

Cornrows Örgü Nasıl Yapılır?

Bu örgü şekli genel olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır. Eğer saçlarınızın uzunluğu fazla ve saç yapısı sık ise ekleme yapılmadan işlem yapılır. Öte yandan seyrek saç yapısına sahip olan kadınlara suni saç eklenerek Cornrows örgü yapılır. İlk olarak saçlara jöle sürülmektedir. Jöle kullanamayan kişilere ise özel saç kremleri kullanılmaktadır. Daha sonrasında ise yumuşayan saç ılık suyla yıkanır. Bu işlemden sonra örülme aşamasına geçilir.

Örülme işlemi sırasından saçlar ince olarak ayrılır ve saç dibinden başlanarak örülür. Örme işlemi tamamlandıktan sonra ise saç ucu lastikler ile sabitlenir. Bu sayede örgünün kalıcılığı aratılır. Bu örgü stili saç yoğunluğuna bağlı olarak 30 dakika ile 1 saat arasında yapılmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında Cornrows örgüsü yaptıracaksanız mutlaka dikkatli bir araştırmanın içerisinde yer almalısınız!

Cornrows Örgü Yaptırırken Dikkat Edilecekler

İlk olarak örgü modelinin belirlenmesi gerekmektedir. Cornrows örgü modelleri örme sıklığına bağlı olarak 2’li, 4’lü, 6’lı ve 8’li olmak üzere bir çok farklı modele ayrılmaktadır. En çok tercih edilen model 6’lı ve 8’li modeldir. Bu örgüyü yaptırmadan önce yüz yapısına bağlı olarak hangi örgünün kullanılması gerektiğinin belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca örgü yapıldıktan sonra saçlar hemen yıkanmamalıdır.

En az 1 gün beklenmelidir. Yıkama sırasında ise saçların iyi durulanabilmesi için çok fazla şampuan kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Öte yandan örgü yapılmadan önce mutlaka saçların temiz olması oldukça önemlidir. Bu nedenle kuaföre gidilmeden önce saç bakımının yapılması gerekmektedir. Böylece son derece başarılı bir saç örgüsü yaptırarak kendinize özgü bir tarz ortaya koyabilirsiniz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.