Çin ile ABD arasındaki gerginlik artıyor

Çin ile ABD arasındaki gerginlik artıyor
ABD Temsilciler Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret etmesi, Çin ve ABD arasındaki gerilimi daha da artırdı. Ziyaret sonrası Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Tayvan açıklarında askeri tatbikat başlattı. 

“ÇİN ORDUSU BOŞ DURMAYACAKTIR”
Çin Halk Cumhuriyeti ile Tayvan arasında 70 yılı aşkındır süregelen gerginlik, son zamanlarda artış gösterdi. ABD Temsilciler Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret etmesi ise Çin adına bardağı taşıran son damla oldu. Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret etmemesi konusunda ciddi bir açıklama yapan Çin tarafı, “Pelosi Tayvan’ı ziyaret ederse Çin ordusu boş durmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

ABD SAVAŞ GEMİSİ YOLLADI, ÇİN TATBİKAT DÜZENLEDİ
Çin tarafından yapılan açıklama sonrası ABD donanmasına ait Ronald Reagan savaş gemisi, Singapur’dan ayrılarak, kuzeydoğu yönünde Güney Çin Denizi’ne doğru hareket etti. Durum üzerine harekete geçen Çin ordusu, Tayvan adası karşısında bulunan Guangdong eyaletinde tatbikatlar düzenledi. Öte yandan her iki ülkeye ait savaş ve keşif uçaklarının da bölgede hareket halinde olduğu belirtildi. Pelosi’nin Tayvan ziyareti sonrası yaşanan bu hareketlilik, iki ordu askerlerinin karşı karşıya gelmesi ve olası bir 3. Dünya Savaşı’nın başlaması ihtimaliyle tedirginlik yarattı. 

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.