Cezaevlerinde aşılama başladı

Cezaevlerinde aşılama başladı
Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülere koronavirüs aşısı yapılmaya başlandığını açıkladı.

5 MİLYON BARAJI GEÇİLDİ
Türkiye’de öncelikli grup olan sağlık çalışanlarının ardından riskli grupta bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar aşılanmaya başlamıştı. 5 milyon barajının geçilmesinin ardından ise ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerde aşılanmaya başladı. 

DIŞIRIYLA TEMAS ASGARİ DÜZEYE İNDİRİLDİ
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülke genelinde bulunan 372 ceza infaz kurumunda, personellerin gayreti sayesinde içeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye olan temaslar asgari düzeye indirildi. Bu sayede salgın kontrol altında tutulabildi. Ancak, ürün tedariki, hastane ve duruşma sevkleri gibi zorunlu nedenler dışarıyla olan teması tamamen ortadan kaldırmamızın önüne geçti.” İfadelerine yer verildi.

372 CEZA İNFAZ KURUMUNUN 55’İNDE POZİTİF VAKA BULUNDU
Öte yandan cezaevlerindeki vaka sayısını açıklayan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, “Ülke genelinde bulunan 372 ceza infaz kurumunun 55’inde pozitif vaka görüldü. Bu 55 ceza infaz kurumundaki toplam vaka sayısı 240. Bu tutuklu ve hükümlülerden 2’si yoğun bakımda olmak üzere 33’ünün Sağlık Bakanlığı tedavi algoritması çerçevesinde, hastanede yatırılarak tedavilerine devam edilmektedir. Testi pozitif çıkan tüm tutuklu/hükümlülerin genel sağlık durumları iyidir.” ifadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.