Can, canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı

Can, canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Web TV’de katıldığı canlı yayında, gündeme dair soruları yanıtladı. Programın moderatörlüğünü Kırıkkale Web TV sahibi İlyas Şen yaparken, Gazetekale.com İmtiyaz Sahibi Kadir Yahşi ise konuk gazeteci olarak katıldı.

Gazetekale.com

TÜM SORULARI ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE CEVAPLADI
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Web TV’de katıldığı canlı yayında, İlyas Şen’in moderatörlüğünde, Gazetekale.com İmtiyaz Sahibi Kadir Yahşi ile birlikte gündemi değerlendirdi. 2 buçuk saat süren canlı yayında, Milletvekili Ramazan Can, gazeteci Kadir Yahşi’nin gündeme dair soruduğu tüm soruları şeffaf bir şekilde cevapladı.

Siyasetten spora, istihdamdan Kırıkkale’ye yapılacak olan projelere kadar her şeyin şeffaf bir şekilde konuşulduğu canlı yayında Milletvekili Can’a şu sorular yöneltildi;

BİR DÖNEM DAHA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Can, kendisine yöneltilen ‘Bir dönem daha milletvekilliği düşünüyor musunuz?’ sorusunu;
“Düşünmüyorum ama vatandaşlarımızın gözünde bunun bir değeri yok. Çünkü geçen dönemde buna benzer değerlendirmelerde bulunmuştum. Şimdi ben yine böyle söylersem, vatandaşlarımız geçen dönemde aynılarını demişti diyecekler. Ama şunu söyleyebilirim AK Parti’de siyaset düşünenler rahat olsunlar yokuz artık. Emekli oldum ama Kırıkkale’yi destekleme noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız. AK Parti’nin emrindeyiz, Kırıkkale’nin emrindeyiz.” şeklinde cevapladı.

AK PARTİ İÇERİSİNDE BAŞKA BİR GÖREV DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
“Ben Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nda (MKEK) işçiydim. Bana 30 yıl önce milletvekili olacaksın deseler güler geçerdim. Hatta liseyi bitireceksin, avukat olacaksın deseler yine güler geçerdim. Ama şunu söyleyeyim ben kendi işini yapan bir adamım. Başkası ne yapıyor diye bakmam, kendi işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Ben tuvalet temizliği bile yapsam gocunmadan yaparım. Makine Kimya’da çalışanlara sorun beni, aynen anlatırlar bunları. Ben işimi iyi yaptığım için başkasının işiyle uğraşmam, ben kendi işimle uğraşır, kendi çizgimde devam ederim. Bu siyasette de böyle olmuştur. Bu makamlar imtihan makamları kolay makamlar değil. Belki de bir gün hiç vermesin diye dua edeceğizdir. Artık toprağın altında yaratana hesap vereceğiz. Şunu özellikle söyleyebilirim, Kırıkkaleli olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi biz orada şehitte olabilirdik. Ama gözümüzü daldan budaktan esirgemeden 15 Temmuz’da TBMM’ye gittik. Bir adama bu şeref yeter.”

GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINIZDA KEŞKE YAPMASAYDIM DEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?
“Benim 4 dönem milletvekilliğim var. İlk dönem milletvekilliğinde zaten Ankara’yı tanımaya çalışıyorsunuz. Siyaseti tanımayı çalışıyorsunuz. Bir vatandaşın tayin işinden dolayı bakanla kavga ediyorsun, genel müdürle kavga ediyorsun öyle olunca da, Kırıkkale için yatırım almaya o adama gidemiyorsun ve o adam sana ön yargı ile bakıyor. Anlatmak istediğim bu. Yani bir milletvekilinin 2 dönem veya 3 dönem yapması lazım öğrenmesi için. Bu Cumhuriyet Halk Partisi olur Milliyetçi Hareket Partisi olur, hangisi olursa olsun. İlk dönemimde birçok acemiliğim oldu teşkilat bir sürü badireler atlattık, Murat ağabey ile çekişmelerimiz oldu. Örneğin birinin İl Genel Meclis Üyesi olması için Murat ağabey ile bayağı bir tartıştık. Sonra biz listeye giremedik başka adaylar varken Cumhurbaşkanımız Kırıkkale’ye geldi, valilikte o arkadaş var ya bizim aday yapmayı düşündüğümüz ve bizim aramızda tartışmaya nede olan arkadaş bizle tokalaşmaya bile gelemedi. Kırıkkale’de bir yere bürokrasinin gelmesi için milletvekilleri arasında kalmak tezat oluşturur. O arkadaşın oraya gelmesinden ziyade bu sefer milletvekillerinin güç yarışına döner. Ondan da bürokrasi beslenir. Bu ilk dönem acemilikleridir bunu yaşamadan öğrenemezsin.”

ŞUAN KIRIKKALE’DE 3 AYRI PARTİDEN MİLLETVEKİLİ VAR. 
MİLLETVEKİLLERİ KIRIKKALE’Yİ İYİ YÖNETEBİLİYOR MU?
“Kırıkkale’de, bürokrasi anlamında vali bey zaten güçlü bir bürokrat.  Çok saygın, çok değer verdiğimiz, çokta yakın dost olduğumuz sadece Kırıkkale için değil gelecekte memleketimiz için çok önemli görevde olacak bir valimiz. Onun riyasetinde Kırıkkale’de bürokrasi çok güzel. Milli eğitim müdürümüz, sağlık il müdürümüz, çevre ve şehircilik il müdürümüz, tarım il müdürümüz hepsi beraber güzel bir çalışma içerisinde. Dışardan farklı anlaşılabilir ama ben a şahsını alın b şahsını buraya verin demem. Vatandaşın talebi gelir bende il müdürünü ararım ve derim ki; “Sayın müdürüm böyle bir talep var bunu yapalım arkadaşımızın bir derdine deva olalım.” Oda bana derki “Efendim biz bunu buradan aldığımız zaman, burada hizmet aksar.” o zaman bende vatandaşa derim ki, “Arkadaş onu oradan aldığımız zaman hizmet aksıyor. Hiç kurusa bakma bireysel menfaatten ziyade toplumsal menfaat önde gelir.” derim. Ben şuraya şu gelsin, buraya bu gelsin demem. Ama ilk dönem yapmışızdır bunu, işte demin onu söylüyordum bunlar hep acemilikti, biz bunları geçtik. Ben artık bunlarla uğraşacak değilim, doğruda değil zaten. Biz bireysel menfaatten önce toplumun menfaatine öncelik veriyoruz. Belki anlık müdahaleler insanın nefsine hoş gelebilir ama uzun vadede düşündüğümüzde biz Kırıkkale’nin 50-100 yılını planlayarak, Kırıkkale’yi artık bir şehir haline getirecek çalışmalar yürütüyoruz. Osmanlı’dan yada Selçuklu’dan miras kalan bir alt yapımız yok bizim. Kırıkkale’yi yeni yeni şehir yapıyoruz. Kolay bir şey değil bu. İnsanların zihniyetini dönüştürmekte kolay değil. Ama dediğim gibi bunu hep beraber yapıyoruz gerekirse bedel ödüyoruz ama bu ödediğimiz bede ileriki dönemlerde anlaşılacak. 
Kırıkkale’de bir ittifak olmadı. Kırıkkale’de bizim çoğu yerde rakibimiz MHP oldu. Yahşihan’da, Karakeçili’de, Sulakyurt’ta ve Hacılar’da biz MHP’ye kaybettik. Diğer yerlerde biz aldık. Bu nedenle bir mücadelemiz oldu ama bu mücadelemiz medeni münasebet çerçevesinde bir mücadele oldu. Biz oradaki belediye başkanlarımızın talebi olduğunda onu da takip ediyoruz. Parti ayrımı yapmaksızın, bana zaten bu yakışmaz. Fakat şunu da söylemek lazım ki Ankara’da ki gibi bir ittifak yok. Orada tek aday var, MHP’de AK Parti’de aynı adayı destekliyor. Burada öyle değil. Burada bir mücadele var dolayısıyla bir seçim ittifakıdır o ama memleketi yönetme konusunda açık ve net söylüyorum AK Parti yönetmektedir.”

SİLAH ORGANİZE SANAYİ İLE İLGİLİ GELİŞMELER NE DURUMDA?
“Biliyorsunuz Silah Organize Sanayi’yi kurabilmek için biz kanun çıkardık. Kanunla, Devlet Sanayi Müsteşarlığı’nı, Makine Kimya’yı ve Ticaret Odası’nı ortak yaptık. Buradaki amacımız şudur; Kırıkkale, Makine Kimya’nın ve Savunma Sanayi’nin tedarik merkezi olsun. Özellikle; teşebbüs oraya fabrika kursun ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ürettiğini Makine Kimya’ya satsın diye. Bu narada Kırıkkale’de bir zihniyet dönüşümü yapmaya çalıştık ve kanun çıkardık. Bu manada Beşir Atalay, Oğuz Kaan Köksal onlarında ciddi destekleri oldu. Siyasi görüş ayrılıkları da olsa ciddi destekleri olmuştur, onlara da teşekkür ederim. Bu arada iyi bir firmaya düşmedi ama ona rağmen bitirildi doğalgaz problemi çözüldü ve oradaki fabrikalar artmaya başladı. Cumhurbaşkanımız Deliceye geldiğinde de bunu deklare etti, biliyorsunuz oraya da çok büyük bir yatırımcı geliyor. Gerek belediye başkanımız gerekse Valimiz Sayın Yunus Sezer Bey orada istihdama yönelik, çevreye duyarlı, teknolojik olarak da Türkiye’de ilk olan bir şeylere öncelik vermek istediler.”

SİLAH ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE HERHANGİ BİR ORTAKLIĞINIZ VAR MI?
“4 çocuğum var, onların başı üzerine yemin ederim, benim bir kooperatiften aldığım ev birde şuan canlı yayına katıldığım ev var, birde milletvekilliğinden maaşım var onun haricinde herhangi bir yerden gelirim varsa zehirle zıkkım olsun. Onu diyenlere de hakkımı helal etmiyorum.”

KIRIKKALE’YE ASKERİ BÖLGE NE ZAMAN OLUŞTURULACAK?
“Jandarmanın Ankara’daki bir takım unsurlarının Kırıkkale’ye taşınması tamamlandı. Belediye başkanımız ve valimize özellikle teşekkür ediyorum. Onlar zaten bunu takip ediyorlar. Bizde takip ediyoruz, işin içerisindeler. Jandarma tesisleri en son ihale aşamasına gelmişti. Yerler satın alındı gerekli proje ve etüt çalışmaları yapıldı.”

AK PARTİ 3 VEKİLDEN 1 VEKİLE DÜŞTÜ. AYNI ZAMANDA İLÇELERDE KAYIPLAR YAŞADINIZ. İL BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN MEMNUN MUSUNUZ?
“AK parti kurumsal bir parti. Bu kurumsallık sürecinde de kongreler yapan gerektiğinde değişiklikler yapabilen bir parti. İl Başkanımızla ilgili takdir genel merkezimizindir. İl başkanımız gece gündüz çalışıyor. Keskin seçimlerinde gayret gösterdi, elinden geleni yaptı. Bizimle olan ilişkilerinde bir sorun yok. Biz kendisinden, oda bizden memnun. Belediye başkanımıza biz zaten adaylık sürecinde destek olduk. Halk istedi bütün kamuoyu karşılaştırmalarında da bütün arkadaşların çok önünde çıktı. Seçimlerde de bizim dediklerimizin doğru olduğunu gösterdi. Bana göre Kırıkkale’de AK Parti’nin karşısına en güçlü bu dönem çıkıldı. CHP ile İYİ Parti geçmişte şahıs bazında ciddi oranda oy almış bir aday çıkardılar. MHP’de kendi partisinde, kendi adayını çıkardı. Bu tabloda yüzde 43-44 oy almak büyük oydur. Mehmet Saygılı’da bana göre Kırıkkale’de tarih yazmıştır. Gayretkeştir, çalışkandır, dürüsttür, şeffaftır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korur.”

HIZLI TREN PROJESİ NE AŞAMADA? 
“Kırıkkale ve Ankara arasında, Elmadağ’ın bir köyünde bulunan viyadükte sıkıntı vardı. O viyadük bitirilmek üzere istasyon ise Osmangazi mahallesine yakın olan Samsun Yolu’nun kenarına kurulacak. Kırıkkale’nin kuzeyi ve doğusu bu bağlamca canlanacak.”

İSTİHDAMLA İLGİLİ BİR PROJE VAR MI? 
“Küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerini desteklemek, işsizliğin ana çözüm yeri burası. Buda ülkesel bazda politikalar doğuracak. Maliye Bakanlığımız, Bilim Sanayi Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi de bu alana eğildi. Bu alanda üretim çeşitliliği manasında bizim hem organizedeki özel teşebbüslerin hem de kamudaki teşebbüslerin sipariş alma önceliğinde Kırıkkale’nin bir üst olma noktasında gayretlerimiz var. Bu altyapıyla beraber demin anlattığım yatırımları da beraberinde neticelendirdiğimizde, Kırıkkale’nin vasıflı eleman ihtiyacını, haiz insanları hizmet sektörü ile buluşturduğumuzda Kırıkkale’nin işsizlik probleminin çözüleceğine inanıyoruz.”

YENİ PARTİ İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? KIRIKKALE’DE AK PARTİYE ZARAR VERİRMİ? 
“Bize zarar verip vermemesinden ziyade benim o alanda biraz tansiyonum yükseliyor. Şöyle ki bu makamlar gelip geçici ama o makamların kaynağı millet ve partinin lideri. Partinin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız bize görev veriyor, görev verdiği zaman iyi vermediği zaman kötü. 2007 yılında kendi hatalarımız yüzünden bizi listeye koymadı, gittik teşekkür ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza dedik ki, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizi listeye koymadınız teşekkür ediyoruz.” Şaşırdı, “Biz sizi listeye koymuyoruz siz teşekküre geldiniz nedir bu hal?” dedi. Bizde “Siz bizi listeye koyarken iyi de koymazken kötü mü? Biz sizin emrinizdeyiz.” dedik. Ve kerameti kendimizden saymadık. Allah’a hamdolsun şimdi hep listedeyiz. Amaç memlekette insanlara hizmet etmekse yedi düvelin uğraştığı, emperyalist güçlerin durduramadığı, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen yiğit, mütevazı bir Cumhurbaşkanımız var. Bu memlekete itibar getirdi. Bu memleketin insanlarına itibar getirdi. Memleketimizi üst düzey ülkeler sınıfına soktu. Bugün dünyadaki sözde büyük ülkeler virüsle rezil olurken biz bu süreci ne güzel yönetiyoruz. Allah’a hamdolsun böyle bir liderimiz var.”

KIRIKKALESPOR NE OLACAK? KIRIKKALESPOR NE ZAMAN BAL LİGİNDEN KURTULUP, PROFESYONEL LİGE ÇIKACAK? 
“Ben sizlerin de desteğiyle beşinci dönem milletvekiliyim. En iyi şekilde Kırıkkale’yi temsil etmeye çalışıyoruz. Kırıkkalespor’la ilgili milletvekili olduğumuz dönemden bu döneme kadarda destekçileri olduk. Ama şunu söyleyeyim biz bir sürü platformlar yaptık, bir sürü organizasyonlar yaptık Kırıkkalespor’a ama toplamadılar. Kırıkkale’nin ismini simgeleyen her türlü kurum başımızın üstündedir. Ben Kırıkkale ismiyle gurur duyuyorum, duygulanıyorum, iliklerime kadar işliyor. Bunu yurtdışında da belirttim. Kırıkkale’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Kırıkkalespor ile ilgili benim tavrım; biz milletimizle, esnafımızla STK’larla beraber bir güçlü organizasyon şeklinde bu işi götürelim. Yönetime gelen arkadaşların tek başına kaldırabilecekleri iş değil bu. Yönetime gelen arkadaşlarımızın samimi olursa, bizimde destek olmamız boynumuzun borcu. Son dönemde belediye başkanımızı topladım, il genel meclisimizi topladım vali beyle görüştük, Kırıkkalespor için ne gerekiyorsa hepsini yapalım. Biz mesela Gençlik Ve Spor Bakanlığı’na gidip para çıkardık Kırıkkalespor’a. Ben gittim bizzat, vali bey, belediye başkanımız oradaydı. Bütün bunları yapıyoruz yapmıyor değiliz.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.