Çağ kapatıp, çağ açan ecdadın torunlarıyız 

Çağ kapatıp, çağ açan ecdadın torunlarıyız 
Türkiye Kamu-Sen il temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak İstanbul’un fethi nedeniyle mesaj yayımladı. Karabacak, “Çağ kapatıp çağ açan ecdadımız ile gurur duyuyoruz” dedi. 

FETİH SANA MÜYESSER OLACAKTIR MÜJDESİ
Karabacak, “İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere İstanbul’un Fetih mücadelesinde yer alan nice isimsiz kahramanlara, tarihin akışını değiştiren ordumuzun neferlerine minnet duyuyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi. “Fetih sana müyesser olacaktır” müjdesi ile şereflenen Fatih Sultan Mehmet’le gururlandıklarını, İstanbul’un fethinin 569. Yılını da övünç ile kutladıklarını bildiren Karabacak, “Tam 569 yıl önce 29 Mayıs 1453 günü Türk topları surları dövmüş, kahraman ecdadımız kutlu zafer uğruna cansiperane savaşmış, Ulubatlı Hasan’ın vücudu üç hilali dalgalandırmak için delik deşik olmuştu. Nihayetinde zafer azmedenlerin ve başaranların olmuştu. Artık İstanbul Türk yurduydu. Fethedildiği günden bu tarafa birçok milletten insana ev sahipliği yapan İstanbul, kardeşliğin ve birlikte huzur içinde yaşamanın timsali oldu” dedi. 


ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN BİRİSİDİR
21 yaşında “Fatih” olmasını sağlayan Fatih Sultan Mehmet Han’ın başarısının gelecek nesillere örnek olacağını ifade eden Karabacak, “Her bir Türk vatandaşı, vatanına sadakat duymalı, millet bilincini kaybetmemeli, tarihimizi ve değerlerini öğrenmeli ve kutsallarımıza sahip çıkmalıdır” diye konuştu. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle birlikte yüzyıllarca cami olarak hizmet veren, 2020 yılında da ibadete açılan Ayasofya’nın önemine dikkat çeken Karabacak, “Bilindiği gibi Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u aldıktan sonra ilk cuma namazını Ayasofya’da kılmıştır. Ayasofya, fethin çok önemli yapı taşlarından birisidir. Bunu bugün dahi içine sindiremeyen Haçlı zihniyeti, içeriden ve dışarıdan bu topraklar üzerinde hain planlarını uygulamaya çalışmaktadır. Ancak Türk milleti gösterdiği dirençle, bu gafilleri geri püskürtmektedir” dedi.


ELİMİZDEN GELEN ÖZENİ GÖSTERMELİYİZ
Ayasofya’da tarihi camiinin duvarlarından parçalar koparıldığına yönelik görüntüleri de eleştiren Karabacak, “İstanbul’un ve fethin sembolü olan Ayasofya Camii’nin korunması için acilen önlem alınmalıdır. Kutsal değerlerimizi, tarihi zenginliklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden gelen özeni göstermeliyiz” dedi. Karabacak, Türk’ün ismini silinmemecesine tarihe kazıyan Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman ordusunu rahmet ve minnetle anıyorum. O’nun emanetini yarınlara taşımak bizlerin ve sonraki kuşakların görevidir. Ecdadını tanıyan, onlarla gurur duyan, atalarının izinden giden Türk gençlerinin milli bilinç ve milli değerler ile yoğruldukça başta tarih, bilim, sanat, teknoloji, edebiyat olmak üzere her alanda nice fetihlerle bizlerin göğsünü kabartacağına inanıyoruz. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’dan, İstanbul’u kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’e kadar aziz ve kahraman ecdadımızı minnet, gurur ve Fatiha’larla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.”


Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.