Birlikte kitap okuyoruz

Birlikte kitap okuyoruz
​​​​​​​Lal saran anaokulu  ‘Kitap okuyorum geleceğe koşuyorum’ e twinning projesi ile çalışmalara devam ediyor.

Lal saran anaokulu  ‘Kitap okuyorum geleceğe koşuyorum’ e twinning projesi ile çalışmalara devam ediyor.

PROJEMİZİ YÜRÜTÜYORUZ

Kırıkkale’de ki ‘Kitap okuyorum geleceğe koşuyorum' projesinin proje ortak kurucusu olarak devam eden çeşitli faaliyetlerde bulunan La Saran Anaokulu müdürü Nevin Ulaşmış, “Kitap okuyorum  geleceğe koşuyorum  ‘’E Twinning  Projesi  için Ovacık Şehit Emrah Pekdoğan Anaokulu ile kuruculuğunu üstlendik. İlimizde Pakize Akalınlı Anaokulu, Fabrikalar Şehit Çağdaş Tamkoç Anaokulu, Kurtuluş Şehit Uğur Şahin Anaokulu, ,Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu ile Soma’dan Nene Hatun Anaokulu ve Çaycuma Koleji Özel Çaycuma İlkokulu ile projemizi yürütüyoruz” dedi.  

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

“Kitap sevgisini aşılayacağımız ve okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik bir proje. Günümüzde çocuklar televizyon izliyor, cep telefonu ve bilgisayarları seviyor, ama kitap okumayı sevmiyor. Eğer bu duruma bir çözüm bulamazsak, yaşadığımız toplumda iletişim kurmakta zorlanan, sanal dünyada yaşayan, anti-sosyal insanlarla yaşamak zorunda kalacağız. İyi bir gelecek için okuyan, araştıran, sorgulayan, düşünen, duyarlı ve kendini iyi yetiştirmiş bireyler yetiştirmeliyiz. Bunun için çocuklarımıza kitap okumayı daha okul öncesi yaşlarda sevdirmeli ve kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz” dedi.

ÖNEMİNİ FARK ETTİRECEĞİZ

“Bu proje ile çocuklarımıza kitap okumanın zevkini yaşatacak ve kitap okumanın önemini fark ettireceğiz. Ailelerimizi de bu projeye dâhil ederek, onların da bu projeye etkin katılımını sağlayacağız. Kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturacağız. Ulusal bir projede kitap okumanın önemine vurgu yaptığımız için çok mutluyuz” dedi. Proje kapsamında velilerin de desteğini alan Lal Saran Anaokulu yarıyıl tatilinde de proje çalışmalarına devam ediyor.  Hem evde hem de kütüphanede çocuklarına kitap okuyan veliler, çocuklarının kitap okuma alışkanlığı kazanmasında rol ve model oluyorlar” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.