Bir ayda 21 bin 181 aşı yapıldı

Bir ayda 21 bin 181 aşı yapıldı
Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde aşılamada 5 milyon sınırı aşıldı. Kırıkkale'de ise bir ayda 21 bin 181 kişi aşılandı.

5 MİLYON SINIRI AŞILDI
Geçtiğimiz ay koronavirüs ile mücadele kapsamında 'Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi' başlatılmış ve 14 Ocak tarihi itibariyle Türkiye'de ilk aşılama gerçekleştirilmişti.  İlk olarak 81 ilde sağlık çalışanlarının aşılandığı uygulamanın birinci ayında ülke genelinde 5 milyon 178 bin 384 kişiye aşılama işlemi yapıldı. Uygulamada öncelikli grupların aşılamasında birinci aşamanın sonuna yaklaşıldı.

KIRIKKALE’DE 21 BİN 181 KİŞİ AŞILANDI
Bilim Kurulu’nun oluşturduğu öncelikli grupların aşılaması 81 ilde sürerken, Kırıkkale’de bir ay sonunda 21 bin 181 kişi aşılandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam yapmış olduğu açıklamada, aşı sırası gelen vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak hastanelerde ve bağlı bulundukları aile hekimliklerinde aşılarını yaptırabileceklerini vurguladı.

İKİNCİ DOZ AŞILAMALARA GEÇİLDİ
Bakan Koca dün akşam yaptığı açıklamada şu ana kadar ülke genelinde yaklaşık 800 bin bandını aşan ikinci doz aşılama işlemi yapıldığını ve gerekli kontrolleri yapılan aşıların hızlı bir şekilde devreye sokularak aşı takviminin hızlandırması gayreti içinde olduklarını belirtti.


 

 


602cdb63a02e3-fahrettin koca tweet.jpg

602cdbf773016-asi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.