Bin adet ıhlamur fidanı dağıtıldı

Bin adet ıhlamur fidanı dağıtıldı
Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Kaymakamlık tarafından 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kutlamaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünden temin edilen 1000 adet ıhlamur fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Kaymakamımız Muammer Köken'in katılımlarıyla köy camilerine, okullara, muhtarlıklara ve kamu kurum bahçelerine dikilmek üzere Kaymakamlık bahçesinde yapılan törenle dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Avcı tarafından fidanların bakımı, dikimi hakkında   bilgilendirme yapıldı. Müdür Avcı; Fidanların zahmetle yetiştirildiğini bu yüzden bakımlarının eksiksiz yapılması gerektiğini, ilçemizin bütününe dağıtılan ıhlamur fidanlarıyla bölgemizde ağaç çeşitliliğinin artacağını söyledi.

 

İmamlara yapılan fidan dağıtımında konuşan Kaymakam Köken; "Siz değerli imamlarımız toplumumuzda sözü geçen, örnek alınan kişilersiniz. Sizlerin görev yaptığınız yerde vatandaşlarımızı ağaç dikmeye ,doğaya karşı daha duyarlı hale getirmeye yönelik çalışmalar yaparak örnek olmalısınız. Kıyamet kopacağını bilseniz dahi ağaç dikin diyen peygamberimizin çevreye, ormana karşı göstermiş olduğu bu hassasiyeti bizler de  göstermeliyiz. Sizlerin vesilesiyle toprakla buluşacak olan bu fidanlar sayesinde, çocuklarımıza daha yeşil bir Keskin bırakmış olacağız. Orman Haftası nedeniyle yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim "dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.