Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay

Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay
 Haber Merkezi
Teknolojinin gelişmesiyle beraber günümüzde birçok işlem internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler gibi birçok teknolojik ürün, gündelik işlemlerin dahi online olarak tek bir tıkla yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Teknolojiyi yakından takip edenler için bilgisayarlar da vazgeçilmez ürünler arasında yer almaktadır. Peki, bilgisayar satın almak isteyenler nelere dikkat etmelidir? İşte bilgisayar satın almak isteyenlerin mutlaka dikkat etmesi gereken 5 detay…

Bilgisayar Satın Almak İsteyenler Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilgisayar satın almak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken belli başlı detaylar bulunur.

1. Kullanım Amacı: Bilgisayar satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri, bilgisayarın ne için kullanılacağı konusudur. Kullanıcılar oyun oynamak için mi, iş sahasında mı yoksa sadece internette sörf yapmak için mi bilgisayar satın almak istediklerini göz önünde bulundurmalıdır. Çünkü bilgisayarlar özel olarak tasarlanmış cihazlardır. Ve kişilerin kullanım amaçlarına göre farklı özelliklerde üretilmektedir. Oyun bilgisayarlarının teknik özellikleriyle, internet üzerinde sörf yapmak isteyen kişilere önerilebilecek bilgisayarın teknik özellikleri birbirinden farklı olacaktır. Bu nedenle de, kullanıcılar bilgisayar satın almadan önce kullanım amaçlarını belirlemelidir.

2. Ekran Kalitesi: Bilgisayar satın alacak kişilerin mutlaka dikkat etmesi gereken özelliklerden birisi de bilgisayarların ekran kalitesidir. Bilgisayar ekranının ebatı, çözünürlük değerleri ve ekstra sunduğu görüntü avantajları gibi birçok detay büyük önem taşır. Bir bilgisayarın piksel ekran formatı, kullanıcıların beklentisini karşılamadığı takdirde memnuniyet elde etmek mümkün olmaz. Bu nedenle satın alınacak olan bilgisayarların ekranının en düşük ihtimalle Full HD formata sahip olmasına özen gösterilmelidir. Bilgisayar ekranlarında IPS özelliğinin olmasına da dikkat edilmelidir. IPS, ekrana hangi açıdan bakılırsa bakılsın görüntü kalitesinin değişmemesini sağlar. Bunun yanı sıra ekran yenileme hızı da dikkat edilmesi gereken önemli özelliklerden biridir.

3. İşlemci Seçimi: İşlemci, bilgisayar satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli diğer bir donanım parçasıdır. Kullanıcılar AMD ya da Intel işlemcilerden hangisini tercih ederse etsin, önemli olan tercih edilen işlemcinin güncel olmasına özen göstermeleridir. Günümüzde teknolojinin çok hızlı bir şekilde değişip yenilendiği göz önünde bulundurulursa, satın alınacak bilgisayarın da son teknolojiye yakın bir cihaz olması parçalar arasındaki uyum açısından da önemli bir detaydır.

4. RAM Bellek: Bilgisayarlarda anlık yapılan işlemleri geçici olarak hafızada tutma işlemini üstlenen RAM bellekler, farklı kapasitelerde üretilen donanımlardır. Bilgisayar kullanımı esnasında hız tarafında sorun yaşamak istemeyen kullanıcıların en az 8 GB RAM kullanmaya özen göstermeleri önerilir. Bilgisayar donanımları arasındaki senkronizasyon cihazın hızı açısından oldukça önemlidir. Günümüzde akıllı telefonların RAM bellekleri dahi 12 - 16 GB aralığında seyretmektedir.

5. Ekran Kartı Özellikleri: Ekran kartı, bilgisayarların görüntü kalitesi açısından en önemli donanımlarından biridir. En pahalı bileşen olarak da bilinen ekran kartları, bilgisayardan yüksek görüntü kalitesi bekleyen bir işlem yapacak kullanıcılar için oldukça önemlidir. Ekran kartı seçiminde de bilgisayarın hangi amaçla kullanılacağı detayı önemlidir. Oyun oynamak için bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılar, oyun grafiklerini en iyi şekilde görüntüleyecek ekran kartına sahip bilgisayarları tercih etmeliler. Fakat iş için ya da rutin kullanım için tercih edilecek bilgisayarlarda, ekran kartının üstün bir performans sunmasına gerek yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.