Başaramazsın dediler 60 yaşında ehliyet aldı

60 yaşında ehliyet alan ev hanımı Mevlüdiye Karanca, azmiyle herkesi kendine hayran bıraktı. “Kadın isterse her şeyi başarır” diyen Karanca, uzun zamandır hayalini kurduğu ehliyetine yıllar sonra kavuştu. 

KADIN İSTEDİĞİNDE HER ŞEYİ BAŞARIR 
Kırıkkale’de yaşayan ev hanımı Mevlüdiye Karanca çok istediği ehliyet hayaline 60 yaşında kavuştu. Çevresinin ’yapamazsın’ dedikleri ehliyet sınavlarını hem yazılı hem de uygulama alanında başarıyla geçen 60 yaşındaki Karanca, azmiyle çevresindekilere örnek oldu. Eleştirilere aldırmadan ehliyet için azmeden Karanca, kadının istediği takdirde her şeyi başarabileceğini söylüyor. Çevresi tarafından ‘ehliyet alamazsın, yapamazsın’ sözlerini çok duyduğunu belirten Karanca, “İnanmak başarmanın yarısıdır. Çok şükür bütün sınavlarımı başarıyla bitirdim ve ehliyetimi aldım” dedi. 

SINAVDAN 88 PUAN ALDI 
Karanca, “Yıllardır ehliyet almak istiyordum. Ben bu yola girdiğimde kimse bana inanmadı. Bu yaştan sonra ehliyeti ne yapacaksın? Sen ehliyet alamazsın, yapamazsın, boşuna para verme dediler. Ama ben bu sözlerin hiçbirini dinlemedim. Bugüne geldiğimizde ise Allah’a çok şükür ehliyetimi aldım. Başarmak gerçekten çok güzel bir şey. Genç arkadaşlarımız zamanında ehliyetini alsınlar, ihmal etmesinler. Ben diğer gençler gibi tabii ki kolay almadım. Fakat çok çalıştım, çok azmettim ve ehliyetimi aldım.  Her gün sabah 07.00’de kalktım. Youtube üzerinden videolar izledim, uygulamalar yaptım ve sınavdan 88 aldım.”

BAŞARININ ASLA YAŞI OLMAZ 
Ehliyet almak isteyen bütün kadınlara kursa davet eden Karanca, başarmanın yaşının olmadığını söyledi. Karanca, “Ben çok çalıştım, gençler gibi rahat şekilde almadım. Bütün kadınlar olumsuzluklara kulak tıkasınlar ve ehliyetlerine kavuşsunlar. Eğitimimde bana yardımcı olan Özlem Yücel hocama çok teşekkür ederim” dedi. Eğitmen Özlem Yücel ise, “Mevlüdiye hanımı tebrik ederim. Birçok insana başarmanın ne olduğunu gösterdi. Gerçekten istedikten sonra başarılmayacak bir şey yok.”

HER ŞEYİN YOLU İSTEMEKTEN GEÇİYOR 
“Kadınlar asla pes etmesin, başarmak için mücadele etsinler. Ben paniğim, eşim bana destek olmuyor diye birçok kadın adayımız geliyor. Gerçekten istedikten sonra yapamayacakları bir şey yok. Eğitimci arkadaşlarımızın da kursiyerlere davranış şekilleri çok önemli.   Sabırlı olmamız gerekiyor. Çünkü kursiyerlerimiz hiç bir şey bilmeden geliyorlar. Onlara karşı biraz daha sabırlı olmalıyız” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir / Özel Haber 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya