Bakkala sahip çıkalım

Bakkala sahip çıkalım
Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, yılbaşı itibariyle poşetlerin alışveriş merkezlerinde ücretli olmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

YURTDAN: “PARAYLA ALDIĞIMIZ POŞETLERDE NEDEN FİRMALARIN REKLAMLARINI YAPALIM?”

Yurtdan, “Ulusal marketlere hem poşet parası ödeyelim hem de reklamlarını mı yapalım. Gelin hep beraber bakkalımıza sahip çıkalım” dedi.

BAKKAL VATANDAŞIN HER ZAMAN YANINDADIR

Türkiye genelinde 2019 yılı itibariyle uygulanmaya başlanılan poşetlerin 0.25 kuruştan satılması sosyal medyada birbirinden komik fotoğraf paylaşımlarına yol açarken, diğer yandan da vatandaşların tepkisine neden oluyor. Poşetlerin ücretli olmasıyla ilgili Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan açıklamalarda bulundu. Yıllardır halkının yanında olan bakkal esnafımıza sahip çıkalım diyen Yurtdan, poşetlerin ücretli olması konusunun vatandaşların da tepkisine yol açtığını ifade etti.

EKONOMİK DESTEK SAĞLAYALIM

Yurtdan, “Ulusal marketlere hem poşet parası ödeyelim hem de reklamlarını mı yapalım. Gelin hep beraber bakkalımıza sahip çıkalım. Bizler Bakkallar ve Bayiler Odası olarak gereken çalışmayı her zaman yapmaya hazırız. Maddi durumda zorluk çekerken her zaman vatandaşının yanında olan bakkalımıza gelin hep birlikte sahip çıkalım. Poşetleri ücretli alarak o firmaların reklamlarını yapmaktansa, esnafımızdan alışveriş yapalım onlara ekonomik anlamda da olsa destek sağlayalım” dedi.

SORUNLARLA MÜCADELE EDİYOR

Yurtdan, esnaf ve sanatkârların iktisadi, sosyal ve toplumsal yaşamının en önemli unsularından birisi olduğunu söyledi. Bakkalın önemli esnaf grupları arasında geldiğini belirten Yurtdan, "Şehir merkezlerinde sayıları hızla artan alışveriş merkezleri, gros, hiper ve süpermarketler bakkallara yaşam şansı bırakmamış ve mahalle bakkalları bir bir kapanmıştır. Alışveriş merkezleri ve büyük marketler onlarca çeşit esnaf türünü yok olma noktasına getirmiştir. Sayıları sürekli azalan bakkallar ise birçok sorunla mücadele etmek zorundadırlar” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.