Bakan Koca, “yeni yasaklar yolda”

Bakan Koca, “yeni yasaklar yolda”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların ardından açıklamalarda bulundu. Kısıtlamalar sonrası vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirten Koca, “Vaka sayısı dilediğimiz oranda düşmezse yeni yasaklar gelecek.” dedi.

TAM KAPANMA GELEBİLİR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, vakalarda düşüş yaşandığını ancak düşüşün istenilen oranda olmazsa yeni yasaklar getirilebileceğini dile getirdi. Koca yaptığı açıklamada; “Bu önlemler işe yaramaz ise hala tedbirlere uymakta sıkıntı çıkaran olur ise ve sayılar beklediğimiz, dilediğimiz oranda düşmez ise emin olun daha zorlayıcı kısıtlamalar da getireceğiz. Tam kapanma mı olur, şehirlerarası seyahat kısıtlaması mı olur, gece sokağa çıkma yasağı mı olur, buna karar veririz. Ama her şey sayılara bağlı. Düşerse yasaklar azalır. Düşmezse artar” dedi.

İKİ GÜN İÇERİSİNDE VAKALAR DÜŞTÜ
Kısıtlamanın uygulanmaya başlamasının ardından henüz 2 gün geçmesine rağmen vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirten Koca, “Bu bir adım sonra hasta sayısına, bir adım sonra ağır hasta sayısına, bir adım sonra entübe sayısına, bir adım sonra da vefat sayısına olumlu yansıyacak ve hepsi peyderpey düşecek.” dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.