Bakan Koca; “Mutasyonlu virüs çok daha tehlikeli ve ölümcül!”

Bakan Koca; “Mutasyonlu virüs çok daha tehlikeli ve ölümcül!”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Güney Afrika’da mutasyona uğrayan ve daha hızlı şekilde yayılan koronavirüsün çok daha tehlikeli ve ölümcül olduğunu belirtti.

“GÜNEY AFRİKA MUTASYONU ÇOK DAHA TEHLİKELİ VE ÖLÜMCÜL”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs mutasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İngiltere’de mutasyona uğrayan koronavirüsün Türkiye dahil 70 ülkeye yayıldığını, Güney Afrika’da mutasyona uğrayan koronavirüsün ise 31 ülkede görüldüğünü belirten Koca, “Koronavirüsün Güney Afrika varyasyonu çok daha tehlikeli ve ölümcül.” dedi.

İNGİLTERE MUTASYONU TÜRKİYE’DE GÖRÜLDÜ
Öte yandan yapılan açıklamada; İngiltere mutasyonunun Türkiye’de 15 kişide görüldüğü bildirildi. Yurda giriş yaparken mutasyonlu virüs tespit edilen 15 kişi kontrol altında alındı. İngiltere uçuşları tamamen durdurulurken, mutasyonlu virüsün yurda girişini engellemek adına tüm tedbirler alındı.

BİR MUTASYON DA BREZİLYA’DA
Koronavirüsün bir diğer varyantı ise Brezilya’da görüldü. Brezilya mutasyonuna ise şuana kadar 8 ülke rastlandı.

BREZİLYA VE GÜNEY AFRİKA MUTASYONU TÜRKİYE’DE YOK
İngiltere mutasyonu Türkiye’de 15 kişide görülmüş bu vakalar kontrol altına alınmıştı. Brezilya ve Güney Afrika mutasyonlarına ise henüz Türkiye’de rastlanmadı. Güney Afrika ve Brezilya uçuşları da tamamen durduruldu.

AŞILAR MUTASYONA KARŞI ETKİSİZ KALABİLİR
Bakan Koca yapılan açıklamada, aşı konusuna da yer verdi. Koca, aşıların mutasyona karşı etkisiz kalabileceğini ve aşıların güncellenmesi gerekebileceğini söyledi.

2 MİLYONDAN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ
2019’un son çeyreğinde Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve büyük bir hızla tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19), 14 aylık süre içerisinde 2 milyon 171 bin 582 kişinin ölümüne neden oldu. Toplam vaka sayısı ise 101 milyon 3 bin 233’e yükseldi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.