Bakan Koca, “20 yaş üzeri herkes aşılanacak”

Bakan Koca, “20 yaş üzeri herkes aşılanacak”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının seyriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aşı sorununun kalmadığını belirten Koca, “Haziran ayında 20 yaş üstü herkes aşılanacak” dedi.

“BU İŞ BİTMİŞTİR, SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR”
Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama işlemleri geçtiğimiz Ocak ayında başlamıştı. Türkiye’de ilk aşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapılmış, ardından aşılar 81 ile dağıtılmıştı. Aşı sayılarının sınırlı olması nedeniyle öncelik 65 yaş üstü vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına verilmişti. Dün koronavirüs salgınının seyriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Bu iş bitmiştir, sorun çözülmüştür” diyerek, Türkiye’deki aşı sorununun çözüldüğü belirtti. Haziran başı itibariyle 30 milyon aşı geleceğini belirten Koca, “30 milyon aşıyı, 30 milyon kişiye yapacağız. BioNTech’in birinci dozu, yüzde 78 oranında bir koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız." dedi.

“HEPSİ AMA HEPSİ TARİH OLACAK”
Aşılama sonrasında tüm yasakların kaldırılacağını belirten Koca, “Hafta içi belli sürelerde sokak yasakları, kafe ve restoranların kapanması, işyerlerine getirilen sınırlandırmalar falan. Hepsi ama hepsi tarih olacak. Türkiye’nin büyük aşı hamlesinin ardından, çok şükür bu tür yasaklara veda edeceğiz. BioNTech aşısının 16 yaşa kadar bir sorun teşkil etmediği otoriteler tarafından tespit edildi. ABD, 16 yaşa kadar aşı yapıyor. Biz de eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılamış oluruz diye düşünüyorum. Bu arada BioNTech’in 12 yaş üstüne yapılıp yapılamayacağına dair bir araştırma var. O araştırmanın sonucu birkaç hafta içinde netleşecek. O durumda da 12 yaşa kadar inebiliriz.” ifadelerini kullandı. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.